ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τελικά θα βοηθήσει η Γερμανία! - Υπέρ ταχείας δράσης Μπαρόζο - Σαρκοζί - Κομισιόν: Δεν υπάρχει προθεσμία στις διαπραγματεύσεις

14:32 - 26 Απρ 2010 | Οικονομία
Τελικά θα βοηθήσει η Γερμανία! - Υπέρ ταχείας δράσης Μπαρόζο - Σαρκοζί - Κομισιόν: Δεν υπάρχει προθεσμία στις διαπραγματεύσεις
(upd) Πριν τις 19 Μαϊου θα είναι έτοιμη η γερμανική βοήθεια προς την Ελλάδα, εάν αυτό καταστεί δυνατό, σύμφωνα με δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Σόιμπλε ζητά οι διαβουλεύσεις της Ελλάδας με το Διεθνές Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) να διαρκέσουν μέχρι τις 1 με 2 Μαϊου.

Σημειώνει, δε, ότι ο γερμανικός νόμος για βοήθεια προς την Ελλάδα θα μπορούσε να έχει ολοκληρωθεί και στις 7 Μαϊου. Σύμφωνα με δηλώσεις του, «η ευρωζώνη και το ΔΝΤ θέλουν να απελευθερώσουν ταυτόχρονα την βοήθεια προς την Ελλάδα».

Ακόμη, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το ευρώ, λέγοντας ότι θα είναι απρόβλεπες οι συνέπειες, εάν η χώρα δεν μπορέσει να αναχρηματοδοτήσει το χρέος στις 19 Μαϊου.

Ωστόσο, το γερμανικό σοσιαλιστικό κόμμα SPD δηλώνει ότι δεν θα ταχθεί υπέρ της επιτάχυνσης της κοινοβουλευτικής διαδικασίας στη Γερμανία, για την έγκριση της ελληνικής βοήθειας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Τετάρτη 28 Απριλίου, ο επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος-Καν και ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ, θα ενημερώσουν τους γερμανούς βουλευτές για το μηχανισμό βοήθειας στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σόιμπλε είχε σήμερα συναντήσεις με τους ηγέτες των κομμάτων της κυβέρνησης συνασπισμού της χώρας.

Υπέρ ταχείας δράσης για την Ελλάδα Μπαρόζο - Σαρκοζί

Παράλληλα, σε συμφωνία για την πάταξη της κερδοφορίας κατά της Ελλάδας, αλλά κια την ανάγκη για ταχεία δράση όσον αφορά στο ελληνικό ζήτημα, προέβησαν οι Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του Γάλλου προέδρου, οι κ.κ. Σαρκοζί και Μπαρόζο αναφέρθηκαν στην ανάγκη για σταθερότητα της ευρωζώνης.

Κομισιόν: 'Δεν υπάρχει προθεσμία για τις συνομιλίες'

Αβεβαιότητα επικρατεί στην Κομισιόν σχετικά με το πότε θα ολοκληρωθούν οι συνομιλίες σχετικά με την ενεργοποίηση του κοινού πακέτου βοήθειας της ΕΕ  και του ΔΝΤ για την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου της Κομισιόν, Αμαντέου Αλφατάζ, «δεν υπάρχει προθεσμία» όσον αφορά στις συνομιλίες.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν θα δημοσιοποιήσει την πλήρη αξιολόγησή της αναφορικά με το αίτημα της Ελλάδας για βοήθεια.

Ακόμη, ο εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας Όλι Ρεν, υπενθύμισε τη δήλωση των κρατών μελών της ευρωζώνης της 11ης Απριλίου, κατά την οποία δεσμεύονται να στηρίξουν οικονομικά την Ελλάδα, αν χρειαστεί, με σκοπό να διασφαλιστεί η χρηματοοικονομική σταθερότητα σε ολόκληρη τη Ζώνη του Ευρώ.

Τέλος, τόνισε ότι σε ό,τι αφορά στην αντιμετώπιση της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας υπάρχει ένα κοινό μέτωπο, χωρίς ρίξεις.
Τελευταία τροποποίηση στις 16:18 - 26 Απρ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.