ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιταλία: Σχεδόν έτοιμο το κυβερνητικό διάταγμα για τη βοήθεια προς την Ελλάδα

11:41 - 28 Απρ 2010 | Οικονομία
Η ιταλική κυβέρνηση ετοιμάζεται να εγκρίνει το διάταγμα με το οποίο θα παρέχεται οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα, σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύει σήμερα η οικονομική εφημερίδα του Μιλάνου Il Sole 24 Ore. «Ο υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης της Ρώμης, Τζούλιο Τρεμόντι - αναφέρει η εφημερίδα - τις ώρες αυτές, καθορίζει τις τελευταίες λεπτομέρειες του διατάγματος».

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι η Ιταλία πρόκειται να αγοράσει ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, αξίας 5,5 δισ. ευρώ, ποσό το οποίο αναλογεί στην Ιταλία, βάσει των ευρωπαϊκών αποφάσεων.

Το διάταγμα, όπως γράφει σήμερα ο ιταλικός Τύπος, πρόκειται να εγκριθεί άμεσα, σε ένα από τα επόμενα υπουργικά συμβούλια. Με τον τρόπο αυτό, επιβεβαιώνεται η θετική στάση της Ιταλίας προς το σχέδιο οικονομικής στήριξης της Ελλάδας. Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών Τρεμόντι, έχει δηλώσει σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις της κρίσης ότι « πρέπει να θυμόμαστε ότι στον Τιτανικό, δεν κατάφερε να σωθεί κανείς, ούτε οι επιβάτες με εισιτήριο πρώτης θέσης. Ορισμένες μεγάλες χώρες, πρέπει να αποδείξουν, τώρα ότι είναι και χώρες σημαντικές».

Τελευταία τροποποίηση στις 11:47 - 28 Απρ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.