ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υποβαθμίζει την Ισπανία ο S&P !- JP- GS: Η ΕΕ χρειάζεται πάνω από 600 δισ. ευρώ για να ανακάμψει- Κατρακυλά το ευρώ

18:30 - 28 Απρ 2010 | Οικονομία
Σε ΑΑ, από ΑΑ+ προηγουμένως, διαμορφώνει την πιστοληπτική ικανότητα της Ισπανίας ο διεθνής οίκος αξιολόγησης S&P, μία μόλις μέρα μετά τις υποβαθμίσεις της Ελλάδας και της Πορτογαλίας, και μόλις λίγες ώρες μετά τη διεύρυνση της ευρωπαϊκής στήριξης στην Ελλάδα. Ο οίκος επισημαίνει ότι το outlook της χώρας είναι αρνητικό εξαιτίας της αδύναμης οικονομικής ανάκαμψης της χώρας, αφήνοντας το ενδεχόμενο για περεταίρω υποβάθμισης σε περίπτωση που η χώρα δεν καταφέρει να βελτιώσει τη δημοσιονομικής της κατάσταση. Μεγάλο μέρος των προβλημάτων της Ισπανίας είναι και η διάχυση των προβλημάτων της Ελλάδας και η έλλειψη εμπιστοσύνης που υπάρχει για την αποφασιστικότητα της ΕΕ.

Σε νέα χαμηλά ενός έτους βρίσκεται το ευρώ μετά την υποβάθμιση της Ισπανίας από το διεθνή οίκο S&P, αφού διαμορφώνεται αυτήν την ώρα στο 1,3131 δολ.

Η πρωτοβουλία Ζ.Κ.Τρισέ και Ντομινίκ Στρος Κάαν να επισκεφθούν σήμερα στο Βερολίνο που και είχαν διαπραγματεύσεις με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Σόιμπλε, φαίνεται δεν αναπτέρωσε τις ελπίδες για την άμεση εφαρμογή του σχεδίου βοήθειας προς την Ελλάδα περιορίζοντας έτσι τον κίνδυνο μετάδοσης στην Πορτογαλία και την Ισπανία. Αβέβαιο ωστόσο παραμένει το συνολικό ποσό που θα διαταθεί καθώς ήδη έχουν εγκριθεί μόνο τα 45 δισ. ευρώ, ενώ όπως εκτίμησε ο επικεφαλής του ΔΝΤ, μιλώντας σε Γερμανούς βουλευτές , το πακέτο της βοήθειας θα πρέπει να φθάσει τα 110 με 120 δισ. ευρώ στη διάρκεια της προσεχούς διετίας.

JP Morgan- Goldman Sachs: Η ΕΕ χρειάζεται πάνω από 600 δισ. ευρώ για να ανακάμψει

Πάνω από 600 δισ. ευρώ θα χρειαστεί η Ευρωπαϊκή Ένωση για να εξέλθει της δημοσιονομικής κρίσεως που αντιμετωπίζει, θεωρούν σε ξεχωριστές αναλύσεις τους η JP Morgan και η Goldman Sachs, οι οποίες επακολούθησαν των συνεντεύξεων τύπου που έδωσαν Ζ. Κ. Τρισέ, Ντ. Στρος- Καν και Β. Σόιμπλε

Τελευταία τροποποίηση στις 20:25 - 28 Απρ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.