ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παπανδρέου: Τα μέτρα είναι απαραίτητα για την επιβίωση της χώρας

11:30 - 30 Απρ 2010 | Οικονομία
Τα οικονομικά μέτρα που πρέπει να πάρει η Ελλάδα για την εξασφάλιση χαμηλότοκου δανείου από την ΕΕ και το ΔΝΤ είναι αναγκαία για την επιβίωση της χώρας, είπε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου την Παρασκευή. "Τα μέτρα που πρέπει να πάρουμε, που είναι μέτρα οικονομικά, είναι αναγκαία για την προστασία της χώρας μας, για την επιβίωση, για το μέλλον μας, για να μπορέσουμε να σταθούμε σήμερα γερά στα πόδια μας", είπε ο πρωθυπουργός σε ομιλία του στη Βουλή.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι το πολιτικό κόστος που προκύπτει για την κυβέρνηση από τη λήψη των επώδυνων μέτρων είναι ελάχιστο μπροστά στο κόστος της αδράνειας.

Απαντώντας στον κ. Καρατζαφέρη επισήμανε ότι άλλο θέμα είναι ο δανεισμός της χώρας και άλλο τα εθνικά θέματα, ενώ πρόσθεσε ότι κόκκινη γραμμή και για τα δύο αποτελεί το συμφέρον της πατρίδας.

Συμπλήρωσε ότι η επιτήρηση της Ελλάδας αφορά μόνο την οικονομία και όχι τα εθνικά θέματα. «Αν κάποιος τολμούσε να συνδέσει αυτά τα δύο, αυτό θα αποτελούσε casus belli» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Όσο για την επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλει η Ελλάδα για την εξομάλυνση των σχέσεων με την Τουρκία και τη διεύρυνση του πεδίου συνεργασίας για κοινό όφελος των δύο χωρών.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:47 - 30 Απρ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.