ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέες αεροπορικές γραμμές προς στήριξη του Τουρισμού

15:08 - 18 Μαϊ 2010 | Οικονομία
Διακρατικές συμφωνίες στον τομέα των αερομεταφορών που αφορούν χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης και καλύπτουν μεγάλο αριθμό προορισμών ανακοίνωσε την Τρίτη το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, στο πλαίσιο στήριξης του τουρισμού , καθώς η Ελλάδα κατατάσσεται στους 20 πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς διεθνώς, ενώ συνολικά οι δραστηριότητες του κλάδου αντιπροσωπεύουν το 20% του ΑΕΠ.

Οι συμφωνίες χωρίζονται σε τρεις τομείς:

Ο πρώτος με προορισμούς από και προς Ρωσία και Ουκρανία και για τους οποίους εκδηλώθηκε ενδιαφέρον και κατακυρώθηκαν σε εφτά μεταφορείς: στην Aegean Airlines, την Athens Airways, την Blue Bird, την Hellas Jet, την Hellenic Imperial, την Olympic Air και την Sky Wings.

Όπως ανακοινώθηκε, στο τέλος του Μαΐου θα αρχίσουν πτήσεις από το Ηράκλειο, τη Ρόδο και την Κέρκυρα με προορισμό τη Μόσχα. Συγκεκριμένα, στη γραμμή Ηράκλειο- Μόσχα θα εκτελούνται πτήσεις έξι φορές την εβδομάδα ενώ οι γραμμές Ρόδος - Μόσχα και Κέρκυρα - Μόσχα θα εκτελούνται δυο φορές την εβδομάδα.

Από τις 30 Μαίου θα υπάρξει τακτική σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τη Μόσχα, με δυο πτήσεις εβδομαδιαίως ενώ από την 1η Νοεμβρίου θα εκτελείται η αεροπορική γραμμή Αθήνα-Κίεβο με εφτά πτήσεις την εβδομάδα.

Στην αγορά της Απω Ανατολής από τη χειμερινή περίοδο εγκαινιάζονται δυο νέες αεροπορικές γραμμές Αθήνα - Πεκίνο και Αθήνα - Σαγκάη που θα εκτελούνται καθημερινά από την Aegean βάσει συμφωνιών κοινού κωδικού με τη Air China. Οι δυο αυτές γραμμές θα έχουν ενδιάμεσο σταθμό τη Φραγκφούρτη ή το Μόναχο.

Επίσης από τη χειμερινή περίοδο θα αρχίσουν να εκτελούνται καθημερινά δρομολόγια από Αθήνα προς Τόκυο, με βάση συμφωνίες κοινού κωδικού. Ακόμη από την έναρξη της χειμερινής περιόδου 2010 θα υπάρξει και σύνδεση της Αθήνας με την Οζάκα.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τις υπερατλαντικές πτήσεις καλύπτονται από την Olympic και την Aegean οι γραμμές Αθήνα - Τορόντο και Αθήνα-Μόντρεαλ, οι οποίες θα πραγματοποιούνται βάσει συμφωνιών κοινού κωδικού με ξένες αεροπορικές εταιρίες.

 

Όπως ανακοινώθηκε, οι γραμμές για τις οποίες δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον και θα γίνει επαναπροκήρυξη είναι τη Σμύρνη, τη Βηρυτό, το Κουβέϊτ, το Ιράκ, το Ισραήλ, την Αρμενία, τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Αυστραλία και το Ουζμπεκιστάν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.