ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παράταση στη ρύθμιση για τα χρέη

10:46 - 31 Μαϊ 2010 | Οικονομία
Παράταση έως τις 30 Ιουνίου ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών για τα ληξιπρόθεσμα χρέη νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Σήμερα, έληγε η προθεσμία που της ρύθμισης που επέτρεπε στους φορολογούμενους να πληρώσουν εφάπαξ τα χρέη τους στην εφορία με έκπτωση 80% επί των προσαυξήσεων. Υπήρχε, και θα υπάρχει μέχρι τις 30 Ιουνίου, η δυνατότητα και για καταβολή των μισών οφειλών με έκπτωση 50% επί των προσαυξήσεων.

Μετά την παράταση, ειδικά στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με οφειλές στο δημόσιο, θα δοθεί η ευκαιρία να πάρουν δάνειο μέσω του ΤΕΜΠΜΕ και να αποπληρώσουν τα χρέη τους. Τα δάνεια του ΤΕΜΠΜΕ κυμαίνονται από 40 χιλιάδες έως 100.000 ευρώ και έχουν επιτόκιο της τάξεως του 7,25% (Euribor εξαμήνου συν spread έξι μονάδων συν εισφορά 0,25%). Όμως, το πλεονέκτημα για τις επιχειρήσεις είναι ότι θα μπορούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους σε βάθος έξι ετών και να γλιτώσουν από το μεγαλύτερο μέρος των προσαυξήσεων.

Μετά και τη λήξη της παράτασης που ανακοινώθηκε σήμερα, οι οφειλέτες θα μπορούν να κάνουν χρήση του νέου νόμου και να αποπληρώσουν τις οφειλές τους στην εφορία σε 48 δόσεις. Σε περίπτωση εφάπαξ αποπληρωμής, θα μπορούν να έχουν έκπτωση έως και 40% επί των προσαυξήσεων.

Για όσους δεν συμμορφωθούν, η εφορία θα ενεργοποιήσει τον νόμο περί κατασχέσεων ακινήτων, μισθών ή ακόμη και τη δέσμευση καταθέσεων.

Θ.Τσ.


Τελευταία τροποποίηση στις 10:52 - 31 Μαϊ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.