ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τρόικα: Δεν είναι έκτακτο μέτρο η κατάργηση της 13ης -14ης σύνταξης, αλλά μόνιμο

08:21 - 23 Ιουν 2010 | Οικονομία
Μετατίθεται για τη Δευτέρα η κατάθεση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στη Βουλή, καθώς εκκρεμούν μείζονος σημασίας ζητήματα, στα οποία δεν έχουν συμφωνήσει ακόμα υπουργείο Εργασίας και τρόικα.

Συγκεκριμένα, οι δανειστές μας ζητούν να ενταχθεί στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο η κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης στον ιδιωτικό τομέα, κάτι που αρνείται το υπουργείο Εργασίας, καθώς έτσι η ρύθμιση θα αποκτήσει μόνιμο χαρακτήρα.

Επίσης, η τρόικα πιέζει για μεταβατικό στάδιο ως 3 χρόνια για την αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης γυναικών στον ιδιωτικό τομέα, όπως στο Δημόσιο, ενώ το υπουργείο Εργασίας σχεδιάζει την σταδιακή προσαρμογή ως το 2015.

Στο ίδιο πνεύμα, ζητούν οι μητέρες ανηλίκων να συνταξιοδοτούνται στα 65 χρόνια και όχι στα 60 όπως σχεδιάζει το υπουργείο.

Ανοιχτό όμως μένει και το θέμα με τις συντάξεις χηρείας, καθώς η τρόικα ζητά να δίνεται η σύνταξη στο/η σύζυγο μετά από κάποια ηλικία, σε αντίθεση με το υπουργείο, που σχεδιάζει να δίνεται απευθείας μετά το θάνατο του συνταξιούχου.

Κόντρα όμως έχουν οι δύο πλευρές και στις συντάξεις άγαμων θυγατέρων, καθώς η τρόικα ζητά να κοπούν οι 26.000 συντάξεις άγαμων ή διαζευγμένων θυγατέρων δημοσίων υπαλλήλων και όχι μόνο οι μελλοντικές, όπως σχεδιάζει το υπουργείο Εργασίας.

Φ.Π.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:02 - 23 Ιουν 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.