ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στις 10/9 η συζήτηση με το ΔΝΤ για τη δεύτερη δόση

22:15 - 23 Ιουν 2010 | Οικονομία
Κανένα πρόβλημα δε θα έχει η ελληνική κυβέρνηση για την εκταμίευση της δεύτερης δόσης της βοήθειας από το ΔΝΤ και την ΕΕ, σύμφωνα με δηλώσεις του Παναγιώτη Ρουμελιώτη, αντιπρόσωπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, ο οποίος ανέφερε ότι τα πράγματα μέχρι στιγμής πάνε καλά για την επίτευξη των στόχων τουλάχιστον για το πρώτο τρίμηνο.
Ο κ. Ρουμελιώτης ανέφερε ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί δύο θετικές αξιολογήσεις ώστε να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη έναντι των επενδυτών, ενώ επεσήμανε ακόμη πως «οι διαπιστώσεις του Ταμείου είναι θετικές και μετά την επιστροφή της αποστολής στην Ουάσιγκτον».

Όπως διευκρίνισε, το θέμα της δόσης θα συζητηθεί στο Ταμείο στις 10 Σεπτεμβρίου, ενώ θα χρειαστούν δύο θετικές εκθέσεις από την ΕΕ και το ΔΝΤ για να ανακτηθεί η χαμένη εμπιστοσύνη έναντι των επενδυτών.

«Θα πάρει κάποιους μήνες για να αποδειχθεί από τους διεθνείς οργανισμούς (ΕΕ, ΔΝΤ και ΕΚΤ) ότι το πρόγραμμα υλοποιείται ικανοποιητικά και ότι θα συνεχιστούν απρόσκοπτα οι δόσεις του δανείου που υπολείπονται», εκτίμησε ο κ. Ρουμελιώτης.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:02 - 24 Ιουν 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.