ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γερμανική στήριξη στην Ελλάδα μέσω… ομολόγων!

08:00 - 01 Ιουλ 2010 | Οικονομία
Γερμανική στήριξη στην Ελλάδα μέσω… ομολόγων!
«Δεν πουλάμε τα ελληνικά ομόλογα που έχουμε γιατί πιστεύουμε στα βήματα δημοσιονομικής προσαρμογής που κάνει η Ελλάδα. Γιατί δεν πιστεύουμε πως η χώρα θα χρεοκοπήσει». Όσο δύσκολο κι αν είναι να το πιστέψει κανείς, αυτή η δήλωση έρχεται από γερμανικό στόμα και συγκεκριμένα, την μεγαλύτερη εταιρεία αμοιβαίων κεφαλαίων της Γερμανίας, την DWS Investment, το κομμάτι του asset management της Deutsche Bank δηλαδή.

Όπως τονίζει η DWS, διατηρεί τα ελληνικά ομόλογα που έχει στο χαρτοφυλάκιο της και δεν τα πουλάει καθώς στοιχηματίζει πως τα μέτρα λιτότητας της ελληνικής κυβέρνησης θα αποδώσουν και θα βοηθήσουν τη χώρα να βγει από την κρίση.

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Johannes Mueller, οικονομολόγος της DWS, η Ελλάδα αναμένεται να ζήσει μία σημαντική ύφεση, ωστόσο υπάρχει αισιοδοξία: τα στοιχεία από τον προϋπολογισμό της είναι σε πολύ καλό δρόμο. Εάν αυτό συνεχιστεί για τα επόμενα δύο χρόνια, τότε η Ελλάδα θα μπορέσει να πατήσει και πάλι στα πόδια της.

Η DWS δηλώνει τέλος πως δεν επέλεξε να πουλήσει τα ελληνική ομόλογα που έχει (τα οποία μάλιστα είχε αυξήσει τον Απρίλιο) στην ΕΚΤ, καθώς δεν εκτιμά ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια . Όπως προσθέτει ο Mueller, «τα πράγματα θα βελτιωθούν και πάλι στη χώρα με το χρόνο».

Τελευταία τροποποίηση στις 08:41 - 01 Ιουλ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.