ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ καταψήφισαν τον μηχανισμό σταθερότητας της ΕΕ

16:07 - 07 Ιουλ 2010 | Οικονομία
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταψήφισε σήμερα το ψήφισμα σχετικά με την θέσπιση της Ευρωπαϊκής Διευκόλυνσης Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθεροποίησης εξαιτίας της κριτικής που ασκεί στην ΕΚΤ για την απόφασή της να παρέμβει στην δευτερογενή αγορά αγοράζοντας κρατικά.

Η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ κα Άννυ Ποδηματά εκ μέρους της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ στο ΕΚ δήλωσε:

"Παρά το γεγονός ότι θεωρούμε τις αποφάσεις αυτές, για την δημιουργία αυτών των δύο νέων χρηματοδοτικών οργάνων, εξαιρετικά σημαντικές και θετικές για την προστασία του ενιαίου νομίσματος και της σταθερότητας της ζώνης του ευρώ,  η Σοσιαλιστική Ομάδα καταψήφισε σήμερα το σχετικό ψήφισμα, καθώς διαφωνούμε κάθετα με την παράγραφο που καταδικάζει την πρακτική της ΕΚΤ για προσωρινή παρέμβαση στην δευτερογενή αγορά και την αγορά σε αυτήν κρατικών ομολόγων.

Η Σοσιαλιστική Ομάδα, σε απόλυτη συμφωνία με το πνεύμα των αποφάσεων του Συμβουλίου Υπουργών Οικονομίας της 9ης Μαΐου, είχε καταθέσει τροπολογία με την οποία χαιρέτιζε την απόφαση της ΕΚΤ, την οποία θεωρεί καθοριστικής σημασίας για την σταθερότητα της ευρωζώνης. Δυστυχώς, η τροπολογία αυτή δεν πέρασε, καθώς καταψηφίστηκε από την συντηρητική πλειοψηφία του Κοινοβουλίου.

Οι Σοσιαλιστές καταψήφισαν το ψήφισμα διότι δεν αντιλαμβανόμαστε και δεν συμμεριζόμαστε το πνεύμα της παραγράφου 14 του ψηφίσματος, με την οποία αδικείται η ΕΚΤ και της ζητείται να εκπονήσει μια στρατηγική εξόδου από αυτή την πρακτική, τη στιγμή που η ίδια η ΕΚΤ την έχει χαρακτηρίσει μέτρο προσωρινού χαρακτήρα, το οποίο θα αρθεί μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες."

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.