ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΣΕΕ: Πρώτο βήμα για τη θεραπεία των προβλημάτων του κλάδου η υπογραφή Συμβολαίου Στήριξης ΜμΕ

13:27 - 19 Ιουλ 2010 | Οικονομία
Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου συνυπέγραψε, με πρωτοβουλία της υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κας Λούκας Κατσέλη, το «Εθνικό Σχέδιο Στήριξης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (Ε.Σ.Σ.ΜμΕ) 2010-2013», το οποίο θέτει τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις στο επίκεντρο της διαδικασίας λήψης πολιτικών αποφάσεων, ενισχύοντας τη δυναμική τους και αναδεικνύει την αλλαγή νοοτροπίας πάνω σε βασικούς άξονες δράσης όπως η καινοτομία, η ανταγωνιστικότητα, η εξωστρέφεια και κυρίως η στήριξη της ρευστότητας των ΜμΕ.

Επιπλέον, θεμελιώνεται ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο για τον προγραμματισμό και την υλοποίηση θεσμικών παρεμβάσεων, υποστηρικτικών προγραμμάτων και σύγχρονων χρηματοδοτικών εργαλείων στη βάση των αρχών του Small Business Act for Europe (SBA).  Το Συμβόλαιο μπορεί να αποτελέσει ένα πρώτο βήμα για μία καλύτερη θεραπεία των προβλημάτων του κλάδου μας και να ενισχύσει τη δημιουργική συναίνεση μεταξύ των παραγωγικών φορέων και της Κυβέρνησης σε θέματα στρατηγικής σημασίας, τόσο για το εμπόριο όσο και για το σύνολο της οικονομίας. Η ΕΣΕΕ ελπίζει ότι τόσο το Συμβόλαιο Στήριξης όσο και ο επικείμενος Αναπτυξιακός νόμος θα συμβάλλουν στη θεμελίωση ενός νέου αναπτυξιακού προτύπου για την ελληνική οικονομία.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ, κ. Βασίλης Κορκίδης σε δηλώσεις του ανέφερε μεταξύ άλλων: «….Για εμάς, τους εκπροσώπους του ελληνικού εμπορίου, η ανάληψη μιας τέτοιας πρωτοβουλίας δικαιώνει παρεμβάσεις μηνών και έντονες επισημάνσεις για την ανάγκη να υπάρξει μία ολοκληρωμένη στρατηγική στήριξης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, ιδιαίτερα στην τρέχουσα, πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία. Πρέπει όλοι οι αρμόδιοι φορείς να στρέψουν την προσοχή τους και να προσεγγίσουν «φιλικά» τη μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα, η οποία διαχρονικά αποτελεί την εγγύηση της κοινωνικής συνοχής, το θεματοφύλακα της απασχόλησης και τον πυρήνα της οικονομικής ανάκαμψης.

Οι μικρές σε μέγεθος ελληνικές επιχειρήσεις χρειάζονται μέτρα της «πιάτσας» και άμεσα «ζεστό» χρήμα για να ανακουφιστούν και να βοηθήσουν με τη σειρά τους τη διατήρηση της απασχόλησης, την ανάταξη της αγοράς και την τόνωση της οικονομίας μας.

Προτεραιότητα όλων των προσπαθειών μας πρέπει να είναι η σωτηρία της ελληνικής αγοράς και η ολική ανατροπή της σημερινής μίζερης κατάστασης».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.