ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιστροφή στις ανοδικές συνεδριάσεις για το ΧΑ- Κέρδη στα ευρωπαϊκά ταμπλό

11:41 - 22 Ιουλ 2010 | Οικονομία
Αντιδρά ανοδικά από το άνοιγμα της συνεδρίασης ο γενικός δείκτης κόντρα στις εκτιμήσεις των αναλυτών οι οποίοι περίμεναν λόγω των απωλειών που κατέγραψαν οι αμερικανικές αγορές πτώση. Σταθεροποιητικά και ελαφρώς ανοδικά κινούνται και οι ευρωπαϊκοί δείκτες. Ωστόσο ο γενικός δείκτης καταγράφει αποδόσεις ανώτερες των διεθνών αγορών με την αξία των συναλλαγών να ξεπερνά τα 15 εκατ. ευρώ.

Ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης ενισχύεται 1,54% και απέχει μόλις 5 μονάδες από τις 1.600 μονάδες. Οι τραπεζικές μετοχές με αιχμή την Eurobank δίνουν ώθηση στην αγορά, ενώ ανοδικά κινούνται και οι μετοχές των υπόλοιπων τραπεζών και μάλιστα με κέρδη άνω του 1%. Ο ΟΠΑΠ ενισχύεται 2,5% και ανάλογα είναι τα κέρδη για τη Jumbo και τη Folli Follie την οποία αναβάθμισε σήμερα η Goldman Sachs.

Από τις μετοχές που έχουν κάνει πράξη 59 ενισχύονται και 21 υποχωρούν. Παράγοντες της αγοράς σημειώνουν πως η αγορά θα λαμβάνει κατεύθυνση από τις αγορές του εξωτερικού, αλλά τονίζουν πως οι επενδυτές στην πλειονότητά τους περιμένουν τα αποτελέσματα των stress tests.

Από τις ανοδικές μετοχές ξεχωρίζει η άνοδος της Pasal με 15%.

Κέρδη στα ευρωπαϊκά ταμπλό

Θετικά πρόσημα καταγράφουν οι κυριότεροι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, παρόλο που ξεκίνησαν με απώλειες, μετά τις δηλώσεις του επικεφαλής της Fed, Ben Bernanke για «αβέβαιες προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας», γεγονός που πυροδότησε νέες ανησυχίες για την πορεία της παγκόσμιας ανάκαμψης. Ώθηση στους δείκτες έδωσαν τα στοιχεία για τη μεταποίηση στην Ευρωζώνη, που αυξήθηκε απρόσμενα τον Ιούλιο.

Το βλέμμα των επενδυτών στρέφεται στη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων των stress tests 91 ευρωπαϊκών τραπεζών. Αύριο η μεγάλη μέρα. Οι επενδυτές αναμένουν τα αποτελέσματα, προκειμένου να εξάγουν συμπεράσματα για την εικόνα και τις αντοχές του ευρωπαϊκού τραπεζικού κλάδου.

Κρίσιμα θεωρούνται και τα αποτελέσματα των εταιρικών αποτελεσμάτων δευτέρου τριμήνου, καθώς η περίοδος ανακοίνωσης βρίσκεται σε εξέλιξη.

Απώλειες 0,01% καταγράφει ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600. Στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις κέρδισε 1,1%.

Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου ο FTSE 100 ενισχύεται 0,09% στις 5.219 μονάδες, στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης ο DAX κερδίζει 0,30% στις 6.008 μονάδες και στο Χρηματιστήριο του Παρισιού ο CAC σημειώνει κέρδη 0,20% στις 3.500 μονάδες.

Κέρδη 1,63% καταγράφει η ABB. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη της για το δεύτερο τρίμηνο μειώθηκαν κατά 8%, ωστόσο εμφανίστηκαν ανώτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Ανοδικά κινούνται οι αυτοκινητοβιομηχανίες. Στο +1,5% η BMW και στο +1,2% η Peugeot.

Απώλειες 2,58% για την Credit Suisse. Η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας ανακοίνωσε κέρδη β’ τριμήνου στα 1,59 δισ. ελβετικές κορόνες, από 1,57 δισ. ελβετικές κορόνες. Πτώση 2% στα έσοδα.

Στις 56,7 μονάδες ανήλθε τον Ιούλιο στην Ευρωζώνη ο σύνθετος PMI, έναντι 56,0 μονάδων ένα μήνα νωρίτερα, καταγράφοντας απρόσμενη αύξηση, αφού οι αναλυτές ανέμεναν πτώση στις 55,2 μονάδες. Ο δείκτης άγγιξε τα υψηλότερα επίπεδα σε διάστημα τριών μηνών. Ο PMI μεταποίησης αυξήθηκε στις 56,6 μονάδες, από 55,6 μονάδες τον Ιούνιο, ενώ ο PMI υπηρεσιών ενισχύθηκε στις 56,0 μονάδες από 55,5 μονάδες ένα μήνα νωρίτερα.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 14:39 - 22 Ιουλ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.