ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αισιόδοξος για την οικονομία ο Γ. Προβόπουλος

15:23 - 23 Ιουλ 2010 | Οικονομία
Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, κατά την συνάντησή του, σήμερα, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, δηλώνοντας πως «έχουμε διαβεί τον Ρουβίκωνα».
Συγκεκριμένα, ο κ. Προβόπουλος εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τις εξελίξεις στην Οικονομία και σημείωσε, ενδεικτικά, τη βελτίωση των επιδόσεων σε ό,τι αφορά το δημόσιο έλλειμμα και τα μέτρα, που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό των δαπανών και την αύξηση των εσόδων. «Αυτό σημαίνει ότι το επόμενο διάστημα πιθανόν θα έχουμε περαιτέρω βελτίωση», τόνισε, ενώ αναφέρθηκε σε πρόσφατες κυβερνητικές αποφάσεις, για «νόμους δύσκολους, αλλά απαραίτητους, που δείχνουν ότι στο διαρθρωτικό πεδίο τα πράγματα κυλάνε».

Επισήμανε, δε, πως αρχίζει και μετρέπεται σε θετική η πολύ αρνητική εικόνα που είχαμε στο εξωτερικό. «Πιστεύω, από το φθινόπωρο και μετά, θα έχουμε μια αισθητά καλύτερη εικόνα, καθώς θα εμπεδώνεται ότι και στο έλλειμμα η πρόοδος είναι συνεχιζόμενη και μάλιστα βελτιούμενη. Η χώρα έχει ανταποκριθεί σε όλες τις υποχρεώσεις της απέναντι στο μνημόνιο, επομένως αυτό θα καλλιεργήσει μια θετική εικόνα», τόνισε, αλλά αναγνώρισε ότι «έχοντας, προηγουμένως, δεχθεί τόσο αρνητική προβολή, αυτό θα πάρει κάποιο χρόνο. Αλλά, πάντως, έχουμε διαβεί τον Ρουβίκωνα και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό και ελπιδοφόρο».

Αναφορικά με το αποτέλεσμα των τεστ αντοχής των τραπεζών, ο Γ. Προβόπουλος, δήλωσε πως «λένε ότι υπάρχει πρόοδος και αυτό είναι πολύ θετικό». «Υπάρχουν ψήγματα θετικά», σχολίασε από την πλευρά του ο κ. Παπούλιας.
Τελευταία τροποποίηση στις 15:36 - 23 Ιουλ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.