ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βγήκαν αγορές στο ΧΑ! Οι τράπεζες ξαναπαίρνουν τη σκυτάλη

13:01 - 17 Αυγ 2010 | Οικονομία
Βγήκαν αγορές στο ΧΑ! Οι τράπεζες ξαναπαίρνουν τη σκυτάλη
Αλλαγή σκηνικού στο ΧΑ μετά από τη σημαντική διόρθωση της αγοράς από τα πρόσφατα υψηλά των 1.777 μονάδων. Και ενώ οι χρηματιστές είχαν αρχίσει να ανησυχούν στις τελευταίες συνεδριάσεις σήμερα η εικόνα του ΧΑ είναι πολύ διαφορετική. Η τεχνική στήριξη και το θετικό κλίμα που επικρατεί στην Ευρώπη, βοηθούν την αγορά και την απομακρύνουν από τον κινητό μέσο των 30 ημερών (απλό).

Αλλαγμένη είναι και η εικόνα πολλών μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Ενώ μέχρι χθες εμφανίζονταν στο ταμπλό πολύ αδύναμες σήμερα έχουν αγοραστές και διαπραγματεύονται σε υψηλότερα επίπεδα τιμών. Πιο αναλυτικά ο γενικός δείκτης ενισχύεται κατά 2,5% και βρίσκεται στις 1.672 μονάδες έχοντας περάσει πάνω από την αντίσταση των 1.640 μονάδων. Επιβεβαίωση της διάσπασης επαναφέρει στο προσκήνιο το θετικό σενάριο και η πρόσφατη υποχώρηση θα μπορεί να χαρακτηριστεί ως μία φυσιολογική διόρθωση από τα ψηλά.

Η αξία των συναλλαγών ξεπερνά τα 38 εκατ. ευρώ και είναι ενισχυμένη έναντι της χθεσινής συνεδρίασης. Ο FTSE 20 βρίσκεται στις 817 μονάδες με άνοδο 2,92. Οι μετοχές των Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank και Eurobank καταγράφουν κέρδη, ενώ θετική είναι και η συνεισφορά της ΔΕΗ, της Motor Oil και της MIG. Καλή είναι η κίνηση και της Μυτιληναίος. Πρωταγωνιστεί ξανά ο τραπεζικός κλάδος με τον εν λόγω δείκτη να ενισχύεται κατά 3,55%.

Συνολικά 109 μετοχές ενισχύονται και μόλις 33 υποχωρούν. Τράστορ, Παρνασσός, Ιντρακόμ, ΤBank και Forthnet ενισχύονται με ικανοποιητικές συναλλαγές. Υποχωρεί η Geniki Bank που επέστρεψε με νέα τιμή λόγω reverse split και η Άττικατ.

 
Τελευταία τροποποίηση στις 13:09 - 17 Αυγ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.