ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το χρέος της Αργεντινής είναι ασφαλέστερο από της Ελλάδος!

12:39 - 18 Αυγ 2010 | Οικονομία
Το χρέος της Αργεντινής είναι ασφαλέστερο από της Ελλάδος!
Αλλάζουν τα δεδομένα στην αγορά ομολόγων, με το χρέος της Αργεντινής να θεωρείται ασφαλέστερο από αυτό της Ελλάδας για πρώτη φορά σε διάστημα επτά εβδομάδων, καθώς η οικονομία της λατινοαμερικάνικης χώρας πατάει «γκάζι» και αναπτύσσεται με τον ταχύτερο ρυθμό από το 1992.

Ειδικότερα, αυτή την εβδομάδα το κόστος ασφάλισης των κρατικών τίτλων της Αργεντινής (CDS) υποχώρησε κατά 15 μονάδες βάσης, στις 817 μ.β., 27 μονάδες βάσης χαμηλότερα από αντίστοιχα ελληνικά CDS, που ενισχύθηκαν κατά 24 μ.β., σύμφωνα με στοιχεία της CMA Datavision.

Σύμφωνα μάλιστα με την κατάταξη της CMA Datavision, η Ελλάδα εμφανίζει πιθανότητες χρεοκοπίας κατά 50,21%, ενώ η Αργεντινή 42,16%.

Οι αναλυτές εκτιμούν, σύμφωνα με το Bloomberg, πως η τάση είναι μακροπρόθεσμη και τα ομόλογα της Αργεντινής θα συνεχίσουν να είναι πιο ασφαλή έναντι της Ελλάδας, με την οικονομία της πρώτης να αναμένεται να αναπτυχθεί κατά 9,7% και της δεύτερης να συρρικνωθεί κατά 4% φέτος.

Σημειώνεται πως το κόστος ασφάλισης των CDS της Αργεντινής υποχώρησε για πρώτη φορά έναντι των ελληνικών στις 24 Ιουνίου, όπου και διαμορφώθηκε στις 151 μονάδες βάσης και παρέμεινε στα επίπεδα αυτά για τέσσερις ημέρες.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:54 - 18 Αυγ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.