ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι σε αλευροβιομηχανίες

14:45 - 20 Αυγ 2010 | Οικονομία
Στο «κυνήγι» έχει πάρει συνδέσμους αλευροβιομηχανιών, μύλους και εισαγωγείς σιτηρών η Επιτροπή Ανταγωνισμού, τα κλιμάκια της οποίας πραγματοποιούν αιφνιδιαστικούς ελέγχους, στο πλαίσιο της αυτεπάγγελτης έρευνας που ξεκίνησε η διοικητική αρχή, προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν εναρμονισμένες πρακτικές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα», σε περίπτωση που διαπιστωθούν παραβάσεις, η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα προβεί στη λήψη ασφαλιστικών μέτρων, προκειμένου να μη γίνουν αυξήσεις στις τιμές.

Ταυτόχρονα, συνεχίζονται οι κοστολογικοί έλεγχοι στις αλευροβιομηχανίες, με εντολή του γενικού γραμματές Εμπορίου του υπουργείου Οικονομίας, με τους υπαλλήλους της Γενικής Γραμματείας να διαπιστώνουν πως από την εποχή της διατροφικής κρίσης, το 2007 και το 2008, οι τιμές των αλεύρων δεν έχουν πέσει, παρά την αποκλιμάκωσή τους σε διεθνές επίπεδο.

Τέλος, σε συνάντηση του υφυπουργού Οικονομίας με εκπροσώπους των εισαγωγικών εταιρειών σιτηρών διαπιστώθηκε πως δεν δικαιολογείται καμία αύξηση στην τιμή των αλεύρων και κατ' επέκταση  του ψωμιού και των άλλων προϊόντων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.