ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Moodys: "Κρούει" τoν κώδωνα του κινδύνου για περαιτέρω υποβαθμίσεις στην ευρωζώνη - Σταθεροποίηση του ελληνικού χρέους πριν το 2013

12:54 - 23 Αυγ 2010 | Οικονομία
Πιθανό είναι το ενδεχόμενο για περαιτέρω υποβαθμίσεις των οικονομιών της ευρωζώνης, σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης Moody’s, καθώς εκτιμά πως η ανάπτυξη της οικονομίας της θα είναι χαμηλότερη σε σχέση με τις υπόλοιπες του κόσμου, λόγω της ανάγκης για περικοπές δαπανών και αποπληρωμής χρέους. Αναφορικά με την Ελλάδα, ο οίκος εκτιμά πως η σταθεροποίηση του ελληνικού χρέους μπορεί να συμβεί πριν το 2013.

Σύμφωνα με την εξαμηνιαία έκθεση του οίκου αξιολόγησης Moody’s σχετικά με το outlook των ευρωπαϊκών κρατών, τα κράτη που είναι αντιμέτωπα με ιδιαίτερα ισχυρή απομόχλευση ενδεχομένως να δεχθούν νέες αρνητικές πιέσεις στις αξιολογήσεις τους στο μέλλον, αναλόγως με το πόσο θα διαρκέσει η διαδικασία.

Η Moody’s σημειώνει στην έκθεσή της ότι θα παρακολουθεί στενά τα μέτρα μείωσης των ελλειμμάτων, προκειμένου να διαπιστώσει κατά πόσο αυτά έχουν τη δυνατότητα να ενισχύσουν την ανάπτυξη. «Οι αξιολογήσεις των χωρών που ακολουθούν αυτό το δρόμο είναι πιο πιθανό να παραμείνουν στα τρέχοντα υψηλά επίπεδα», τονίζει ο διεθνής οίκος.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:25 - 24 Αυγ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.