ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ερχεται αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου της Επιτροπής Ανταγωνισμού

22:01 - 27 Αυγ 2010 | Οικονομία
Νομοθετική πρωτοβουλία μέσα στους επόμενους δύο μήνες για την αναθεώρηση όλου του θεσμικού πλαισίου που διέπει την Επιτροπή Ανταγωνισμού η οποία είχε να αλλάξει από το 1977, προανήγγειλε η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη.
Σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο του Πειραιά γνωστοποίησε ακόμη ότι στη διαβούλευση για τον αναπτυξιακό νόμο συμμετείχαν 400 φορείς και φυσικά πρόσωπα, επισημαίνοντας τρία χαρακτηριστικά ιδιαίτερα σημαντικά σε αυτόν τον αναπτυξιακό νόμο. Πρώτον, δεν επιδοτούνται και δεν επιχορηγούνται όλες τις επενδύσεις και δεν σκορπίζονται λεφτά, αλλά συγκεντρώνονται για τη χρηματοδότηση της καινοτομικής επιχειρηματικότητας, της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας, της πράσινης ανάπτυξης.

Επομένως, τόνισε η κα Κατσέλη, «το πρώτο χαρακτηριστικό είναι ότι θέλουμε πραγματικά να αλλάξουμε το επενδυτικό τοπίο στη χώρα μας. Να ενισχύσουμε τις επενδύσεις που θα έχουν αναπτυξιακό αποτέλεσμα και θα προάγουν την ποιοτική ανταγωνιστική παραγωγή στον τόπο. H υγιής επιχειρηματικότητα, επομένως, αυτός είναι ο βασικός μας άξονας.

Το δεύτερο σημείο, η δεύτερη καινοτομία αυτού του επενδυτικού νόμου, έχει να κάνει με το γεγονός ότι προάγουμε την περιφερειακή σύγκλιση, δημιουργώντας στη Θεσσαλονίκη για πρώτη φορά μια επιχειρησιακή μονάδα ανάπτυξης και κρατώντας ένα ποσό των πόρων, έτσι ώστε μέσα στις Περιφέρειες να άρονται οι περιφερειακές ανισότητες.

Τρίτον, δίνουμε μεγάλο βάρος στις φορολογικές απαλλαγές και προτείνουμε ένα ειδικό φορολογικό καθεστώς, έτσι ώστε οι ξένοι επενδυτές και οι σοβαροί επενδυτές, μικροί ή μεγάλοι, στον τόπο μας να έχουν ένα ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς για 10 χρόνια μετά την επένδυσή τους».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.