ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συλλέγει γνώμες…

11:01 - 09 Σεπ 2010 | Οικονομία
Σε συνεχή επικοινωνία με πρόσωπα που έχουν εμπειρία σε οικονομικές θέσεις ως επικεφαλής τραπεζικών και χρηματοοικονομικών οργανισμών βρίσκεται τις τελευταίες εβδομάδες ο Πρωθυπουργός, προκειμένου να συγκεντρώσει γνώμες και εισηγήσεις για τις επόμενες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα», στον διευρυμένο κύκλο συνομιλητών του πρωθυπουργού περιλαμβάνονται εσχάτως και σε τακτική βάση ο κ. Λ. Παπαδήμος, πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, ο κ. Ι. Στουρνάρας, πρόεδρος του ΙΟΒΕ, ενώ έχει επαναδραστηριοποιηθεί ο κ. Ηρ. Πολεμαρχάκις, ο οποίος μετά την ανακοίνωση της επιστροφής του στο περιβάλλον του Μεγάρου Μαξίμου τον προηγούμενο Φεβρουάριο εξακολουθούσε να περνά πολύ χρόνο στο εξωτερικό και λιγότερο στην Ελλάδα.

Ο κ. Παπανδρέου σκοπεύει να αξιοποιήσει τις εισηγήσεις των συνομιλητών του ήδη στην ομιλία του στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Υπονομευτική της προσπάθειας που καταβάλλεται θεωρείται για την ελληνική κυβέρνηση κάθε συζήτηση για αναδιάρθρωση του χρέους και, σύμφωνα με πληροφορίες, την ίδια άποψη έχει διατυπώσει στις συζητήσεις του με τον πρωθυπουργό ο κ. Λ. Παπαδήμος. Στο πλαίσιο αυτό συζητείται εντόνως τις τελευταίες ημέρες η ανάληψη από τον πρώην κεντρικό τραπεζίτη ενός ρόλου συνδέσμου με την τρόικα και τις αγορές και αναμένεται ότι η μορφή της συνεργασίας του με την κυβέρνηση θα αποσαφηνιστεί τις αμέσως προσεχείς ημέρες.

Ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε, έπειτα από πολύ καιρό, δύο φορές τις τελευταίες εβδομάδες με τον κ. Ι. Στουρνάρα. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, κοινή ήταν η αντίληψη σε αυτές τις συζητήσεις ότι πεδία κρίσιμης σημασίας ως προς το ζήτημα της ανάπτυξης είναι η προσέλκυση επενδύσεων στον τομέα της ενέργειας και ειδικότερα της «πράσινης», οι προσεκτικές κινήσεις για τη θωράκιση του τραπεζικού συστήματος και την αποκατάσταση των γραμμών χρηματοδότησης και η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:18 - 09 Σεπ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.