ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γ. Παπακωνσταντίνου: Καταστροφική για την αγορά η μετάταξη από το 11% στο 23%

09:19 - 14 Σεπ 2010 | Οικονομία
Απέκλεισε το ενδεχόμενο μετάταξης του ΦΠΑ από το 11% στο υψηλό επίπεδο του 23% ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, μιλώντας σε γνωστό τηλεοπτικό σταθμό, επισημαίνοντας ότι κάτι τέτοιο θα ήταν θα ήταν καταστροφικό για την αγορά.
"Βασικός στόχος της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής και για αυτό το λόγο προχωρούμε στην αλλαγή του νομικού πλαισίου, ώστε να πάψουν να κρύβονται οι φοροδιαφεύγοντες", σημείωσε επίσης ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Για τις φορολογικές υποθέσεις που βρίσκονται στα δικαστήρια, ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι "θα προχωρήσουμε στην αλλαγή του νομικού πλαισίου και το σχέδιο νόμου που επεξεργαζόμαστε με το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει σκοπό να προωθούνται σε δίκες "εξπρές" οι φοροδιαφεύγοντες, ώστε να πληρώνονται γρηγορότερα τα πρόστιμα αλλά και να υπάρξει αποσυμφόρηση στα δικαστήρια".

Όσον αφορά την εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης με της κίνησης, ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι μία τέτοια κίνηση θα χτυπήσει τη φοροδιαφυγή. "Αυτή τη στιγμή, όμως, δεν συζητάμε την εξομοίωση του πετρελαίου κίνησης με θέρμανσης, καθώς θα πρέπει να έχουμε πρώτα έτοιμο ένα σωστό μηχανισμό, προκειμένου να μπορούμε χορηγήσουμε το επίδομα θέρμανσης σε όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη. Μόνο τότε το μέτρο της εξομοίωσης θα μπορεί να εφαρμοστεί", πρόσθεσε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Παπακωνσταντίνου στο οχτάμηνο η υστέρηση των εσόδων είναι 1,5 δισ. ευρώ, όμως το έλλειμμα έχει μειωθεί κατά 7 δισ. ευρώ από την αρχή του χρόνου. Ακόμη, ανέφερε ότι από το επόμενο έτος θα αποδώσει η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, που στόχο έχει να μειωθεί το έλλειμμα και για το λόγο αυτό το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προσπαθεί να βρει τα πιο ανώδυνα μέτρα για τους πολίτες.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:58 - 14 Σεπ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.