ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Επιχείρηση» αποκατάστασης εμπιστοσύνης- Ξεκινά το roadshow Παπακωνσταντίνου- Τρόικας

09:41 - 15 Σεπ 2010 | Οικονομία
Σήμερα το πρωί ξεκινά στο Λονδίνο η «επιχείρηση» αποκατάστασης της εμπιστοσύνης των ξένων επενδυτών προς την ελληνική οικονομία, με στόχο την επιστροφή της χώρας στις διεθνείς αγορές το 2011.

Στην περιοδεία (roadshow) θα συνοδεύουν τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου οι τρεις επικεφαλής της τρόικας: ο Δανός Πόουλ Τόμσεν του ΔΝΤ, ο Βέλγος Σέρβας Ντερούζ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ο Αυστριακός Κλάους Μαζούχ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Από ελληνικής πλευράς τον υπουργό πλαισιώνουν ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων κ. Γ. Ζανιάς, ο επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ κ. Π. Χριστοδούλου και η σύμβουλός του υπουργού κυρία Μόνα Παπαδάκου.

Η συμμετοχή των υπευθύνων της τρόικας στο roadshow έχει στόχο να πεισθούν οι αγορές ότι η χώρα μας τηρεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει για την εξυγίανση των δημοσιονομικών της.

Ο υπουργός Οικονομικών θα συναντηθεί σήμερα στο Λονδίνο με διεθνείς επενδυτές, στους οποίους θα παρουσιάσει την πρόοδο του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής και την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Το μεικτό κλιμάκιο θα μεταβεί το πρωί της Πέμπτης στο Παρίσι, όπου θα συναντηθεί με διεθνείς επενδυτές και με την υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο υπουργός θα βρίσκεται στη Φραγκφούρτη όπου, εκτός από το roadshow με διεθνείς επενδυτές, θα συναντηθεί και με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ. Τις συναντήσεις με τους ξένους επενδυτές διοργανώνει το Ιnstitute of Ιnternational Finance (ΙΙF).

Αν και με «αλμυρό» επιτόκιο (4,82%) η χθεσινή δημοπρασία των εντόκων γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου εξάμηνης διάρκειας, ύψους 900εκατ. ευρώ, υπερκαλύφθηκε κατά 4,54 φορές καταγράφοντας ισχυρότερη ζήτηση σε σύγκριση με την αντίστοιχη έκδοση του περασμένου Ιουλίου. Το υπουργείο Οικονομικών έχει αποφασίσει να προχωρεί στο εξής σε έκδοση εντόκων γραμματίων δύο φορές κάθε μήνα, αντί για δύο φορές κάθε τρεις μήνες, ώστε να καταγράφει σε τακτά χρονικά διαστήματα το κλίμα στις διεθνείς αγορές για τους ελληνικούς τίτλους με δεδομένο τον στόχο για επιστροφή στις αγορές το 2011.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.