ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καταστροφολογίας συνέχεια- Η UniCredit «βλέπει» αναδιάρθρωση χρέους σε Ελλάδα, Πορτογαλία και Ιρλανδία!

08:00 - 17 Σεπ 2010 | Οικονομία
Καταστροφολογίας συνέχεια- Η UniCredit «βλέπει» αναδιάρθρωση χρέους σε Ελλάδα, Πορτογαλία και Ιρλανδία!
Τι κι αν οι διαψεύσεις είναι καθημερινές; Τι κι αν τα θετικά σχόλια για την Ελλάδα μέρα με την μέρα αυξάνονται; Κάποιοι επιμένουν… καταστροφικά. Έτσι, ο επικεφαλής οικονομολόγος της UniCredit, Marco Annunziata αν και εκτιμά πως η κρίση που ταρακούνησε την Ευρωζώνη τον περασμένο Απρίλιο και Μάιο, προκαλώντας πανικό στις διεθνείς αγορές, έχει σχεδόν τελειώσει, η Ελλάδα παραμένει «επίφοβη».

Όπως πολύ χαρακτηριστικά τονίζει ο οικονομολόγος, βρισκόμαστε στην τελευταία φάση, τόσο της χρηματοοικονομικής κρίσης όσο και της κρίσης χρέους της Ευρωζώνης.

Όπως σημειώνει, υπάρχουν ακόμη ανάλογες ανησυχίες με αυτές που κυριαρχούσαν τον Απρίλιο και το Μάιο, όμως σε καμία περίπτωση δεν είναι το ίδιο σοβαρές και το ίδιο έντονες, καθώς υπήρξε δυναμική πολιτική απάντηση και χώρες όπως η Ισπανία, είχαν το θάρρος και προχώρησαν σε δομικές μεταρρυθμίσεις.

Ωστόσο υπογραμμίζει πως υπάρχει ακόμη αβεβαιότητα γύρω από το πόσα χρήματα θα χρειαστούν για την επανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος και υπάρχει ακόμη ο κίνδυνος αναδιάρθρωσης χρέους στην Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία.

Παρά λοιπόν τις επαναλαμβανόμενες διαψεύσεις από την ελληνική κυβέρνηση πως η Ελλάδα δεν θα πτωχεύσει και ούτε θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση χρέους, ο Annunziata επιμένει και σημειώνει πως σύμφωνα με τους traders, η ελληνική κρίση έχει σχεδόν καταστρέψει την όρεξη για ρίσκο των θεσμικών επενδυτών και αυτό το γεγονός θα οδηγήσει στον περιορισμό της ζήτησης για ελληνικά, πορτογαλικά, ισπανικά, ιρλανδικά και ιταλικά ομόλογα το 2011.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:27 - 17 Σεπ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.