ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΣΕΕ: Νομοσχέδιο ''αφελληνισμού'' το σ/ν για τις μεταφορές

12:43 - 17 Σεπ 2010 | Οικονομία
«Το νομοσχέδιο «αφελληνισμού» των Μμε μεταφορικών επιχειρήσεων και του «αφανισμού» των ιδιοκτητών φορτηγών ΔΧ, που ψηφίστηκε επί της αρχής, δυστυχώς δεν διασφαλίζει ένα ομαλό πέρασμα στην νέα εποχή των οδικών μεταφορών», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, κ. Βασίλης Κορκίδης, σχολιάζοντας την επί της αρχής ψήφιση του νομοσχεδίου για την απελευθέρωση των εμπορευματικών μεταφορών.

Σύμφωνα με τον κ. Κορκίδη, «η επεξεργασία του νομοσχεδίου για την απελευθέρωση των εμπορευματικών μεταφορών ολοκληρώθηκε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, η οποία αγνόησε προκλητικά τους εκπροσώπους των Κοινωνικών Εταίρων και των Επιμελητηρίων.

Το Υπουργείο Υποδομών «τράβηξε χειρόφρενο» στο Διάλογο με τους φορείς της αγοράς που πληρώνουν τις συνέπειες των διαφορών μεταξύ Κυβέρνησης και ιδιοκτητών φορτηγών.

Η ΕΣΕΕ, με επιστολές της και δημόσιες παρεμβάσεις της, είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου στα αρμόδια Υπουργεία από τις 25/8/2010, ότι το πρόβλημα δεν είχε λυθεί και ότι σύντομα θα κληθούμε όλοι να το αντιμετωπίσουμε ξανά. Παρά τις διαβεβαιώσεις ότι το θέμα έληξε, διαπιστώνουμε σήμερα ότι βρισκόμαστε πάλι στο ίδιο σημείο.

Όλοι, πλέον, μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι το καθεστώς επιστράτευσης και επίταξης δεν εμπόδισε την κλιμάκωση των μπλόκων και των κινητοποιήσεων, δημιουργώντας «έμφραγμα» στο εμπόριο.

Το Σχ/ν μπορεί να ψηφιστεί στην ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Τρίτη, όμως οι ευθύνες δεν παραγράφονται και μπορούμε να βεβαιώσουμε ότι ούτε ειλικρινής διάλογος διεξήχθη από την αρχή, ούτε τηρήθηκαν τα συμφωνηθέντα, με αποτέλεσμα σήμερα κανείς να μην έχει εμπιστοσύνη σε κανένα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.