ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

WSJ: Το ΔΝΤ δεν θα αφήσει την Ελλάδα να πτωχεύσει – Σκέψεις ακόμα και για επέκταση της βοήθειας

14:43 - 17 Σεπ 2010 | Οικονομία
WSJ: Το ΔΝΤ δεν θα αφήσει την Ελλάδα να πτωχεύσει – Σκέψεις ακόμα και για επέκταση της βοήθειας
Πηγές της Wall Street Journal αναφέρουν πως το ΔΝΤ δεν αποκλείει την επέκταση της βοήθειας προς την Ελλάδα μετά το 2013. Οπως τονίζουν, παρά το ότι έχει ήδη δοθεί μεγάλη στήριξη προς τη χώρα, αυτό δεν αποκλείει στο μέλλον να γίνει μία περαιτέρω συμφωνία της Ελλάδας με το ΔΝΤ έτσι ώστε να συνεχιστεί η βοήθειια και μετά τη λήξη των τριών ετών.

Αυτό αποτελεί ένα πολύ σημαντικό σημάδι πως το ΔΝΤ και οι διεθνείς δανειστές της Ελλάδας, δεν θα αφήσουν τη χώρα να χρεοκοπήσει σε περίπτωση που δεν καταφέρει μέσα στο διάστημα των τριών ετών που της έχουν δοθεί, να ανακτήσει την εμπιστοσύνη της αγοράς.

Η πηγή αναφέρει πάντως πως το ΔΝΤ εκτιμά πως η Ελλάδα δεν θα έχει κανένα πρόβλημα και πως θα επιστρέψει στις αγορές το 2012, προχωρώντας με φυσιλογικούς ρυθμούς σς εκδόσεις ομολόγων.

Αξίζει να αναφέρουμε πως, αυτή τη στιγμή οι αγορές ομολόγων αποτιμούν ένα haircut της τάξης του 30% για την Ελλάδα, κάτι που δείχνει ότι οι επενδυτές δεν έχουν αποκλείσει την περίπτωση του default. Ωστόσο, οι προθέσεις του ΔΝΤ, όπως αποκαλύπτεται από την WSJ σήμερα, θα πρέπει επιτέλους να δώσουν ένα τέλος στα συνεχιζόμενα σενάρια καταστροφολογίας γύρω από την Ελλάδα.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:50 - 17 Σεπ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.