ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΣΕΕ: Το επάγγελμα το ανοίγεις όχι με καιροσκόπους επιχειρηματίες αλλά μεταξύ των επαγγελματιών

14:24 - 22 Σεπ 2010 | Οικονομία
Προκλητικός είναι ο τρόπος που προωθήθηκε η απελευθέρωση του επαγγέλματος των οδικών μεταφορών, τόνισε σε δήλωσή του στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου για τον εορτασμό της ημέρας εμπορίου ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου κ. Β. Κορκίδης, ενώ σημείωσε ότι αν και υπάρχει ζημιά στην αγορά από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων- η οποία δεν είναι μετρήσιμη ακόμη - εν τούτοις δεν υπάρχουν ελλείψεις στην αγορά.

Ο κ. Κορκίδης τόνισε ότι ''το επάγγελμα το ανοίγεις όχι με καιροσκόπους επιχειρηματίες αλλά μεταξύ των επαγγελματιών'' και καταδίκασε επιχειρηματικές πρακτικές αύξησης των τιμών με αφορμή την αναταραχή που υπάρχει στον εφοδιασμό της αγοράς.

Σε ότι αφορά την απελευθέρωση του επαγγέλματος ανέφερε ότι ο εμπορικός κόσμος ρίχνει ευθύνες στο αρμόδιο υπουργείο και διότι δεν αντιμετωπίστηκαν με τον καλύτερο τρόπο οι μεταφορείς στο πλαίσιο του διαλόγου αλλά και διότι στο διάλογο για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των φορτηγών δεν ελήφθησαν υπόψη οι θέσεις των κοινωνικών εταίρων και ιδιαίτερα του εμπορίου που επηρεάζεται άμεσα από τις εξελίξεις.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.