ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αλλαγές στον τρίτο κύκλο προγραμμάτων του ΤΕΜΠΜΕ προωθούν οι τράπεζες

14:34 - 22 Σεπ 2010 | Οικονομία
Την αναμόρφωση του τρίτου κύκλου προγραμμάτων του ΤΕΜΠΜΕ προωθούν οι τράπεζες, προκειμένου να ενταχθούν στις ρυθμίσεις όσες επιχειρήσεις έχουν βρεθεί με ακάλυπτες επιταγές τρίτων και παρουσιάζουν προβλήματα στη ρευστότητά τους εξαιτίας αυτής της δυσλειτουργίας.

Τα παραπάνω γνωστοποίησε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Β.Κορκίδης, αναφέροντας τα αποτελέσματα της συνάντησης που είχε την Τρίτη το προεδρείο της ΕΣΕΕ και άλλων παραγωγικών φορέων με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών.

Η πρόταση που εξετάζεται από τις τράπεζες είναι να καλύψουν οι ίδιες το ποσό των ακάλυπτων επιταγών, για τις οποίες δεν ευθύνονται οι επιχειρηματίες και τους δημιουργεί πρόβλημα ρευστότητας.

Αποφασίσθηκε να συγκροτηθεί ομάδα εργασίας και σε 15 μέρες θα υπάρξει νέα συνάντηση για να εξεταστούν προτάσεις για την ενίσχυσης της ρευστότητας της αγοράς και τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Από όλες τις πλευρές τονίστηκε η ανάγκη να αλλάξει ο τρίτος κύκλος του ΤΕΜΠΜΕ και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ένταξης στα προγράμματα του ΕΣΠΑ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.