ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στα όρια των 800 μ.β. τα ελληνικό spread! - Στο 1,363 το ευρώ/δολ.

17:08 - 30 Σεπ 2010 | Οικονομία
Στα όρια των 800 μονάδων βάσης υποχωρούν τα spreads στην Ελλάδα, έπειτα από τα καλύτερα των αναμενομένων νέα σε Ισπανία και Ιρλανδία. Το γεγονός ότι η Ισπανία υποβαθμίστηκε από την Moody’s λιγότερο απ’ όσο ανέμεναν οι αναλυτές και η δέσμευση της Ιρλανδίας να μειώσει τα ελλείμματα, αλλά και πως δεν σκοπεύει να καταφύγει για δανεικά στις αγορές, πυροδότησαν αγορές ομολόγων, μεταξύ των οποίων και τα ελληνικά.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας της αγοράς σταθερού εισοδήματος της HSBC, κ. Steven Major, η αγορά των ισπανιακών ( όπως και των ιταλικών) ομολόγων, είναι πλέον ένα ξεκάθαρο «buy». Η υποβάθμιση της χώρας, όπως σημειώνει, ήταν αναμενόμενη εδώ και καιρό και μάλιστα η αγορά είχε αποτιμήσει ένα πολύ μεγαλύτερο «χαστούκι» από τον οίκο αξιολόγησης, και με δεδομένο πως οι προοπτικές για την χώρα κάθε άλλο παρά αρνητικές είναι, οι επενδυτές θα πρέπει να αγοράσουν ισπανικά ομόλογα.

 Σύμφωνα με τον κ. Μajor, στην περιφέρεια έχουν δημιουργηθεί τώρα δύο μέτωπα. Το ένα αφορά το δίδυμο Ισπανία- Ιταλία και το αλλο την Πορτογαλία και την Ιρλανδία. Οπως τονίζει, αυτή τη στιγμή η Ελλάδα έχει διαφοροποιηθεί. Με τα σημερινά δεδομένα, εκτιμά πως τα πράγματα θα πάνε πολύ καλύτερα για την Ισπανία και την Ιταλία, γι αυτό και ο ίδιος προτείνει αγορά των κρατικών τους ομολόγων, και προτιμά να αποφύγει την Πορτογαλία και την Ιρλανδία καθώς δεν είναι σίγουρος πως τα πράγματα δεν θα εξελιχθούν σε πολύ χειρότερα, στις δύο αυτές χώρες. Σε ότι αφορά την Ελλάδα, όπως επισημαίνει ο αναλυτής, η επενδυτική ευκαιρία στα κρατικά ομόλογα μακρύτερης διάρκειας είναι ξεκάθαρη καθώς τα χειρότερα για τη χώρα έχουν ήδη αποτιμηθεί και με το παραπάνω.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:12 - 30 Σεπ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.