ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δέσμη έξι μέτρων παρουσίασε ο Μ. Χρυσοχοΐδης

17:55 - 25 Οκτ 2010 | Οικονομία
Δέσμη πολιτικών και θεσμικών πρωτοβουλιών για να επιτευχθεί ο στόχος της ανάκαμψης της οικονομίας μέσα από την ενίσχυση της ρευστότητας και την έμπρακτη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων παρουσίασε ο Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατά τη συνάντηση του με το Προεδρείο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ).

Σε αυτά τα εργαλεία συμπεριλαμβάνονται:

* Το Πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον», που θα αναθερμάνει την οικοδομική δραστηριότητα και αγορά.

* Το Ταμείο Επιχειρηματικότητας ύψους 1 δις €, που θα προέλθουν από δημόσιους πόρους περίπου 460 εκ. € και τα υπόλοιπα από τη συμμετοχή των Τραπεζών.

* Το Ελληνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ), τη μετεξέλιξη ουσιαστικά του ΤΕΜΠΜΕ, που θα χορηγεί στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ευνοϊκά δάνεια με χαμηλό επιτόκιο.

* Ο νέος αναπτυξιακός νόμος, που δίνει κίνητρα με φοροαπαλλαγές και αποσβέσεις, ενισχύοντας ταυτόχρονα επενδυτικά σχέδια μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων με προτεραιότητες την εξωστρέφεια, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα των νέων.

* Η επίσπευση απορρόφησης προγραμμάτων του ΕΣΠΑ.

* Τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος μέσα από την προώθηση νομοσχεδίων μέχρι το τέλος του έτους για την αδειοδότηση επιχειρήσεων και την εν γένει απλοποίηση του επιχειρείν.

Καταλήγοντας, ο Υπουργός επεσήμανε: «Είναι έτοιμο και θα ψηφιστεί μέχρι τέλος του χρόνου, το νομοσχέδιο που αφορά τη νέα Επιτροπή Ανταγωνισμού, για τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργεί, τις προτεραιότητές της, την επίσπευση των διαδικασιών, καθώς επίσης, και την αντιμετώπιση των προβλημάτων και των στρεβλώσεων που αντιμετωπίζει η ελληνική αγορά».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.