ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΥΠΟΙΚ: Υπογράφηκε η σύμβαση για την αναδιάρθρωση του ΟΑΣΑ

18:28 - 26 Οκτ 2010 | Οικονομία
Υπογράφηκε η πρώτη σύμβαση υποέργου με τίτλο: «Αναδιάρθρωση ΟΑΣΑ και Εποπτευόμενων Φορέων», που αφορά στην υλοποίηση του έργου για την «Συμβουλευτική υποστήριξη της Ειδικής Γραμματείας Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών του Υπουργείου Οικονομικών σε θέματα οργάνωσης, λειτουργίας και διοίκησης των Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών, του κεφαλαίου Α’ του ν. 3429/05 και των φορέων του μέρους Β’ του ν. 3697/08».
Η Κυβέρνηση επιδιώκει την αναδιάρθρωση και εξυγίανση των φορέων αστικών συγκοινωνιών με σκοπό την μείωση των ελλειμμάτων, έχοντας ως γνώμονα την ορθολογική ανάπτυξη των αστικών συγκοινωνιών για την βέλτιστη εξυπηρέτηση του πολίτη. Δεδομένου ότι υπάρχει υποχρέωση από το Πρόγραμμα Οικονομικής Πολιτικής να ολοκληρωθεί η διαδικασία αναδιάρθρωσης και εξυγίανσης του ΟΑΣΑ μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2010, το έργο έχει εξαιρετικά επείγοντα χαρακτήρα.
Με το συγκεκριμένο έργο η Ειδική Γραμματεία ΔΕΚΟ υποστηρίζει το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων στην εκπόνηση του Στρατηγικού Σχεδίου το οποίο θα καθορίζει το πλαίσιο των στόχων, αξόνων προτεραιότητας και επιχειρησιακών επιλογών του συστήματος συγκοινωνιών με γνώμονα την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, την εξυγίανση των φορέων που συμμετέχουν στο σύστημα συγκοινωνιών, τη βελτιστοποίηση θεμάτων ανθρώπινου δυναμικού και την κάλυψη των αναγκών του κράτους-μετόχου με αιχμή το βέλτιστο ύψος των επιδοτήσεων.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.