ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπέρ της χρονικής επιμήκυνσης των 110 δισ. ευρώ η Λ. Κατσέλη

21:01 - 01 Νοε 2010 | Οικονομία
Υπέρ της επιμήκυνσης της αποπληρωμής του δανείου από την τρόικα τάχθηκε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Λούκα Κατσέλη, σημειώνοντας πως «θα απελευθερώσει πόρους για την ανάπτυξη».
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Channel 9, η κ. Κατσέλη, αναφερόμενη στις τελευταίες εξελίξεις στα εργασιακά όπου παρατηρήθηκε υπογραφή επιχειρησιακών συμβάσεων με αμοιβές χαμηλότερες από εκείνες που ορίζει η Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, επεσήμανε ότι προωθούνται νομοθετικές ρυθμίσεις, ώστε να υποστηριχθούν οι συλλογικές συμβάσεις.

Η υπουργός δεσμεύθηκε ότι θα υπάρξουν και νέα προγράμματα για την ενίσχυση της απασχόλησης και εξέφρασε την ανησυχία της για την εξέλιξη της ανεργίας. «Αισθάνομαι μια τεράστια ευθύνη, γιατί όταν η οικονομία είναι σε ύφεση και κλείνουν μαγαζιά δε μπορούμε να τη συγκρατήσουμε με τα παραδοσιακά μέτρα», τόνισε.

Σε ό,τι αφορά τις αυτοδιοκητικές εκλογές, η κ. Κατσέλη, υποστήριξε ότι θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το πολιτικό κλίμα. «Δεν μπορούμε να έχουμε μια αξιωματική αντιπολίτευση που θα αμφισβητεί την κυβέρνηση την επόμενη ημέρα», επεσήμανε, προσθέτοντας ότι κάτι τέτοιο θα επηρέαζε αρνητικά το κλίμα στις αγορές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.