ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

EBEΠ: Τα υψηλά ποσοστά αποχής υποδηλώνει το κλίμα απογοήτευσης

18:48 - 08 Νοε 2010 | Οικονομία
«Τα υψηλά ποσοστά αποχής των πολιτών από την εκλογική διαδικασία είναι το ισχυρό και ξεκάθαρο μήνυμα των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, γεγονός που υποδηλώνει το κλίμα απογοήτευσης, ανασφάλειας και δυσαρέσκειας που επικρατεί για το πολιτικό σύστημα σημειώνει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Ειδικότερα στον Πειραιά, σημειώνει το ΕΒΕΠ, το υψηλό ποσοστό αποχής της τάξης του 55,8%, χωρίς τον υπολογισμό των λευκών και άκυρων ψηφοδελτίων που κυμαίνονται γύρω στο 7,36%, αποτελεί ένα ηχηρό μήνυμα, το οποίο πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη από τους υποψήφιους δημάρχους, κ.κ. Γ. Μίχα και Β. Μιχαλολιάκο, οι οποίοι θα αναμετρηθούν την ερχόμενη Κυριακή για τον δημαρχιακό θώκο της πόλης.
O Πειραιάς, δεν έχει ανάγκη από τα εκατοντάδες φυλλάδια των υποψηφίων, που ρύπαναν την πόλη, ούτε από πανάκριβα εκλογικά κέντρα και συγκεντρώσεις, που οι υποψήφιοι αγόγγυστα σπατάλησαν εν μέσω απίστευτης οικονομικής ύφεσης. Ο Πειραιάς, έχει ανάγκη από επίλυση πολύ συγκεκριμένων προβλημάτων, που καθημερινά βιώνουμε και μόνο από αυτό.
Η συστράτευση όλων των δυνάμεων και η συνεργασία σε βασικά σημεία, για την διεκδίκηση και επίτευξη της αναπτυξιακής πορείας του Πειραιά είναι μονόδρομος, ασχέτως αποτελέσματος την ερχόμενη Κυριακή. Ο Πειραιάς, χαρακτηρίζεται από τόσο βαθιές αδυναμίες και υστερεί σε κάθε είδους υποδομές και εάν η διοίκησή του δεν συνοδευτεί από ένα ισχυρό πρόγραμμα αναπτυξιακής πολιτικής και ισχυρής ομοφωνίας, δεν θα υπάρξει το αναμενόμενο αποτέλεσμα και δεν θα μπει ποτέ σε τροχιά εξόδου από την μιζέρια, την απομόνωση, την αφάνεια και την οριστική χρεοκοπία.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.