ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δ. Δασκαλόπουλος: "Δέσμευση επιβάλλει η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας"

17:41 - 14 Ιουν 2006 | Οικονομία
«Η εμπειρία από τη μή συστηματική εφαρμογή των προτάσεων προηγούμενων εκθέσεων ανταγωνιστικότητας υποδεικνύει ότι στην παρούσα έκθεση η προσπάθεια πρέπει να επικεντρωθεί σε κρίσιμες προτάσεις, η υλοποίηση των οποίων θα πρέπει να ξεκινήσει με αποφασιστικά βήματα μέσα στο επόμενο δωδεκάμηνο,», τόνισε μεταξύ άλλων στο Εθνικό Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας, ο πρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Δημ. Δασκαλόπουλος ζητώντας από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να δεσμευθούν ώστε να προωθηθούν άμεσα οι προτάσεις της Επιτροπής.

 Η πρότασή μου προς την κυβέρνηση και τους κοινωνικούς εταίρους είναι απλή: Να ζητηθεί από την Επιτροπή να επιστρέψει εδώ, σε 5 εβδομάδες, από σήμερα με μία πρόταση, τόνισε ο κ. Δημ. Δασκαλόπουλος, που να περιλαμβάνει:

  • Τρεις στόχους που να έχουν αξιολογηθεί ως οι πλέον κρίσιμοι για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας μέσα στους επόμενους 12 μήνες
  • Εκτίμηση των ανθρώπινων και χρηματικών πόρων που θα απαιτηθούν για την υλοποίησή τους
  • Σαφές και δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα ενεργειών
  • Τρόπους μέτρησης της προόδου

Ζήτησε δε στην επόμενη συνάντηση οι εμπλεκόμενοι φορείς να συζητήσουν και να συμφωνήσουν με τις προτάσεις της Επιτροπής και στη συνέχεια να δεσμευτούν όλοι, κυβέρνηση, κόμματα, κοινωνικοί εταίροι, ότι θα συνδράμουν στο έργο της με κάθε δυνατό τρόπο, χωρίς υπεκφυγές, αναβολές και άλλες καθυστερήσεις.

Για τα θέματα που θα πρέπει να προωθηθούν , υπογράμμισε ότι η  ίδια η έκθεση δίνει τις κατευθύνσεις, προτείνοντας την ανάληψη δράσης για την προώθηση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του ασφαλιστικού συστήματος καθώς και για την έρευνα, τεχνολογία και καινοτομία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.