ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευ. Βενιζέλος: Δε θα συμμετάσχουμε στο «άνοιγμα» του ασφαλιστικού

21:35 - 14 Ιουν 2006 | Οικονομία
Την άρνηση του ΠΑΣΟΚ να συμμετάσχει στη συζήτηση που θέλει να ανοίξει η κυβέρνηση για το ασφαλιστικό, εξέφρασε την Τετάρτη ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ευ. Βενιζέλος, με δηλώσεις του σε δημοσιογράφους.

Όπως τόνισε ο ίδιος χαρακτηριστικά, «η κυβέρνηση θέλει να κρυφτεί πίσω από μία επιτροπή εμπειρογνωμόνων δήθεν τεχνικού χαρακτήρα, προκειμένου να κινδυνολογεί και να απειλεί τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους. Εμείς σε τέτοια επιτροπή δεν πρόκειται να μετάσχουμε».

Οσον αφορά στις εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι «όποιος συγκρίνει την προσφορά της Credit Agricole σε σχέση με την Eμπορική, με την προσφορά της Εθνικής σε σχέση με την Finansbank, μπορεί να βγάλει πολλά και κρίσιμα συμπεράσματα».

Ο κ. Βενιζέλος συνέχισε λέγοντας ότι «επειδή μεγάλος μέτοχος και στην Εθνική και στην Εμπορική είναι τα ασφαλιστικά ταμεία, δηλαδή οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι, το ερώτημα προς την κυβέρνηση είναι: Τι συνιστά στα ασφαλιστικά ταμεία; Να μετάσχουν στην αύξηση του κεφαλαίου της Εθνικής; Να πουλήσουν τις μετοχές τους στην Credit Agricole ως προς την Εμπορική. Ας μας δώσει επιτέλους μία απάντηση».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.