ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ζητά παράταση για την περαίωση ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά

18:30 - 16 Νοε 2010 | Οικονομία
Παράταση της προθεσμίας πληρωμής της περαίωσης μέχρι το τέλος του έτους ζητά από το υπουργείο Οικονομικών ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, με αφορμή αιτήματα που δέχθηκε από μεγάλο αριθμό μελών του.
Στη σχετική επιστολή του συλλόγου προς το υπουργείο σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα πολλοί επιχειρηματίες δεν έχουν λάβει τα εκκαθαριστικά σημειώματα της περαίωσης ή ενώ τα έχουν λάβει, λόγω της οικονομικής κρίσης και δυσπραγίας, αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, γιαυτό εκτιμάται ότι πρέπει να δοθεί παράταση της προθεσμίας πληρωμής και κατά συνέπεια αποδοχής της περαίωσης, μέχρι το τέλος του έτους.
Επίσης, ζητάει να υπάρξει μέριμνα για όσους επιχειρηματίες δεν έχουν λάβει τα σχετικά σημειώματα, προκειμένου με αίτησή τους να συμπεριληφθούν στην διαδικασία.
Τέλος υπενθυμίζει ότι η χρηματοδότηση της περαίωσης μέσω τραπεζών με την εγγύηση του ΤΕΜΠΜΕ ή του νέου ΕΤΕΑΝ ''ενώ είχε εξαγγελθεί, εν τούτοις δεν έχει προχωρήσει ποτέ στην πράξη, κυρίως λόγω απροθυμίας των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων".
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.