ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αλογοσκούφης: Χωρίς εκπλήξεις το ασφαλιστικό

13:26 - 15 Ιουν 2006 | Οικονομία
"Δεν θα υπάρξουν εκπλήξεις για κανένα" τόνισε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης, αναφερόμενος στο ασφαλιστικό. Ο υπουργός ενημερώνει σήμερα τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πορεία της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, σε συνάντηση που πραγματοποιείται στο Ζάππειο για τα θέματα της ατζέντας της Λισσαβόνας.

Οπως ανέφερε ο κ. Αλογοσκούφης, η κατάσταση για την ασφάλιση στην Ελλάδα θα αξιολογηθεί, ενώ στο διάλογο, όπως σημείωσε, συμβάλει και  η αξιωματική αντιπολίτευση. Την επόμενη εβδομάδα ο υπουργός Απασχόλησης Σ. Τσιτουρίδης θα συναντηθεί με εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων. 

Κατά την ομιλία του για τη στρατηγική της Λισσαβόνας, ο κ. Αλογοσκούφης αναφέρθηκε στις οικονομικές εξελίξεις. Οπως σημείωσε, παρότι
οι συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές όσον αφορά την τιμή του πετρελαίου και τους ρυθμούς ανάπτυξης της Ευρωζώνης, και παρά τη δημοσιονομική προσαρμογή, οι ρυθμοί ανάπτυξης έφτασαν στο 3,7% το 2005 και επιταχύνθηκαν στο 4,1% στο πρώτο τρίμηνο του 2006. Το δημοσιονομικό έλλειμμα μειώθηκε από το 6,9% του ΑΕΠ το 2004 στο 4,5% το 2005 και στόχος είναι να μειωθεί στο 2,6% του ΑΕΠ το 2006, κυρίως με διαρθρωτικά και μόνιμα μέτρα. Παράλληλα, σημε'ίωσε ότι η ανεργία μειώθηκε από 11,3% τον Μάρτιο του 2004 στο 9,7% το τέταρτο τρίμηνο του 2005, ενώ και ο δομικός πληθωρισμός μειώνεται σταθερά από 3,3% το 2004 στο 3,1% το 2005 και στο 2,6% στο πρώτο τετράμηνο του 2006.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>

"Ωστόσο, παρά την πρόοδο που έχουμε σημειώσει μέχρι σήμερα, δεν εφησυχάζουμε. Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην αντιμετώπιση των αδυναμιών που διαπιστώνονται στην Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς και στους βασικούς άξονες δράσης", τόνισε ο κ. Αλογοσκούφης.<o:p></o:p>



Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι της ΕΕ τόνισε ότι η επίσκεψή τους έχει ως στόχο την ανταλλαγή απόψεων με την ελληνική πλευρά και ότι πρέπει να αξιοποιηθούν οι ευκαιρίες που παρέχονται λόγω της οικονομικής προόδου. Επίσης είπαν ότι τους ενδιαφέρει η ενημέρωση των πολιτών σχετικά με την πορεία της ατζέντας. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.