ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κουτρουμάνης: "Δεν υπάρχει απόφαση για οριζόντια μείωση των επικουρικών συντάξεων"

19:25 - 01 Δεκ 2010 | Οικονομία
Τη διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει απόφαση για οριζόντια μείωση των επικουρικών συντάξεων, αλλά θα επανεξεταστούν μέσω αναλογιστικών μελετών οι περιπτώσεις που δεν μπορεί να συνεχιστεί η καταβολή τους και την επόμενη πενταετία, έδωσε στη Βουλή και στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης.

Ο υπουργός συμπλήρωσε ότι κάποια ταμεία δίνουν υψηλές επικουρικές συντάξεις και εφόσον έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν να τις δίνουν, δεν θα υπάρξει πρόβλημα, πλην όμως αν φανεί ότι θα έχουν πρόβλημα τα επόμενα πέντε χρόνια, θα γίνουν οι απαραίτητες προσαρμογές μέσα στο 2012: "Δεν θα χρειαστούν παντού προσαρμογές, αλλά εκεί που χρειάζονται θα γίνουν".

Το υπουργείο φιλοδοξεί αρχές του νέου χρόνου να έχουν γίνει δύο Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών στο κέντρο της Αθήνας για ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά θέματα.

Τέλος, ο κ. Κουτρουμάνης είπε ότι η πλήρης τεκμηρίωση για τα βαρέα και ανθυγιεινά θα έχει ολοκληρωθεί ως τον Ιούλιο του 2011, ενώ είναι σε εξέλιξη συζητήσεις για να υπάρξει ενιαίο πλαίσιο για τους φορείς πρωτοβάθμιας φροντίδας των ταμείων, ώστε να αποκτήσουν ενιαία δομή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.