ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΣΕΕ: Στον πυλώνα του εξαγωγικού εμπορίου οι εξαγωγές ειδικών προορισμών

20:57 - 08 Δεκ 2010 | Οικονομία
Οι έμποροι ζητούν να ενταχθούν και οι εξαγωγές ειδικών προορισμών και εφοδιασμού πλοίων στον πυλώνα του εξαγωγικού εμπορίου, δήλωσε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) κ. Β. Κορκίδης με αφορμή την παρουσίαση της Εθνικής Στρατηγικής για τις Εξαγωγές.
Ο κ. Κορκίδης σημείωσε: «Η εξωστρέφεια απαιτεί Εθνική Στρατηγική και ένα νέο αναπτυξιακό σχέδιο για τις εξαγωγές.

Οι ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις είναι η αιχμή του δόρατος της εξωστρέφειας και της προοπτικής επανεκκίνησης της οικονομίας. Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ακούσαμε για πρώτη φορά να διαμορφώνεται μια ενιαία στρατηγική για το εξαγωγικό εμπόριο, τις επενδύσεις και τον τουρισμό.

Αναλύοντας την πορεία των εξαγωγών την τελευταία 3ετία, στον πίνακα των εμπορευματικών συναλλαγών, παρατηρούμε μια μικρή ανάκαμψη των εξαγωγών στον κλάδο των τροφίμων, των ποτών και της τεχνολογίας της τάξεως του 1,8%, αλλά ακόμη οι εξαγωγές μας υπολείπονται κατά πολύ των εισαγωγών.

Η ΕΣΕΕ στηρίζει τη νέα Εθνική Στρατηγική για τις Εξαγωγές του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, όπως παρουσιάστηκε από τον υπουργό, που στόχο έχει τη μεγαλύτερη συμμετοχή των εξαγωγικών επιχειρήσεων στο ΑΕΠ της χώρας μας, ενώ παράλληλα ζητά να ενταχθούν και οι εξαγωγές ειδικών προορισμών και εφοδιασμού πλοίων στον πυλώνα του εξαγωγικού εμπορίου».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.