ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μέρκελ: Η Ελλάδα θα μπορέσει να αποπληρώσει τα χρέη της- Επιμένει ότι θα χρεοκοπήσoυμε η Citigroup

14:03 - 16 Δεκ 2010 | Οικονομία
Η Ελλάδα θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις εξυπηρέτησης του χρέους της, δήλωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος Α. Μέρκελ, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Bild.

"Όλοι οι ειδικοί επιβεβαιώνουν πως η Ελλάδα και η Ιρλανδία μπορούν σε βάθος χρόνου να αντιμετωπίσουν το βάρος του χρέους, αποπληρωμή και τοκοχρεολύσια", σημειώνει χαρακτηριστικά.

Η καγκελάριος παραπέμπει στο παράδειγμα της Opel υπενθυμίζοντας ότι και στην περίπτωση της αυτοκινητοβιομηχανίας είχαν γραφεί πάρα πολλά για το κόστος που θα επωμιζόταν ο Γερμανός φορολογούμενος. Σήμερα η Opel είναι μία κανονική επιχείρηση στον όμιλο της General Motors και ο φορολογούμενος όχι μόνον δεν έχασε τίποτα, αλλά απέτρεψε μία ακριβή σύγκρουση, τονίζει η Μέρκελ.

Η Καγκελάριος προειδοποιεί ότι ενδεχόμενη διάλυση της Ευρωζώνης, ακόμη και η αποχώρηση μιας μικρής χώρας από το ευρώ θα είχε βαρύτατες συνέπειες για τη Γερμανία. Η Μέρκελ εξηγεί ότι κάτι τέτοιο "θα έθετε σε κίνδυνο τη γερμανική οικονομία, κυρίως τις εξαγωγές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται".

Επιμένει στη χρεοκοπία της Ελλάδας η Citigroup


Επιμένει στην απόψή της ότι η Ελλάδα θα χρεωκοπήσει η Citigroup, σε note προς τους πελάτες της σχετικά με τα ρίσκα που συνεχίζονται και το 2011, γεγονός που θα οδηγήσει σε haircut του κρατικού της χρέους.

Σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, η Citigroup προειδοποίησε τους πελάτες της ότι η ευρωπαϊκή χρηματοοικονομική κρίση αποτελεί «κρίσιμο ρίσκο».

Σε note σε πελάτες της, η Citigroup αναφέρει ότι «σύμφωνα με την άποψή μας, η κρίση θα προχωρήσει πέρα από την Ελλάδα και την Ιρλανδία, και θα συμπεριλάβει την Πορτογαλία.»

Τελευταία τροποποίηση στις 02:58 - 17 Δεκ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.