ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αλογοσκούφης: Ζητά εντατικοποίηση των προσπαθειών για το Γ΄ ΚΠΣ

11:47 - 20 Ιουν 2006 | Οικονομία
Την εντατικοποίηση των προσπαθειών για τη σωστή αξιοποίηση των πόρων του Γ΄ ΚΠΣ ζήτησε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης, μιλώντας στη συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης.

«Οι προσπάθειές μας θα πρέπει να είναι διαρκείς και έχει μεγάλη σημασία να απλουστευθούν οι διαδικασίες», τόνισε ο υπουργός, σημειώνοντας πως άμεση προτεραιότητα αποτελεί να κατανοήσουν οι πολίτες τα προγράμματα.

Αναφερόμενος στην απορροφητικότητα, ο κ. Αλογοσκούφης σημείωσε πως αυτή έχει αυξηθεί αισθητά. "Το Μάρτιο του 2004, μετά από 50μήνες υλοποίησης, η απορροφητικότητα έτρεχε με 0,43% τον μήνα. Με συστηματική εργασία καταφέραμε να αυξήσουμε σημαντικά την απορρόφηση και να καλύψουμε μεγάλο μέρος από το χαμένο έδαφος, διπλασιάζοντας τον ρυθμό. Η απορροφητικότητα ανήλθε σε  0,88%  το μήνα από το Μάρτιο του 2004 μέχρι και τις 15 Ιουνίου".

Ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Χρήστος Φώλιας, στην ομιλία του αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα αξιοποίησης του συνόλου των πόρων του Γ' ΚΠΣ. «Μπαίνουν οι βάσεις για μια νέα αναπτυξιακή συνεργασία μεταξύ των φορέων του Γ΄ΚΠΣ και ότι η οικονομία βρίσκεται μπροστά σε μεγάλες προκλήσεις και ευκαιρίες. Κινούμαστε, πρόσθεσε, πιο γρήγορα και πιο αποφασιστικά. Παίρνουμε πρωτοβουλίες και δημιουργούμε ένα υγιές οικονομικό περιβάλλον», σημείωσε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε, μέχρι 1.06.06 οι αποφάσεις ένταξης των συγχρηματοδοτούμενων έργων ανέρχονται στο 98,4% της συνολικής δημόσιας δαπάνης του Γ΄ ΚΠΣ. Το μέγεθος αυτό αντιστοιχεί με την έγκριση προς εκτέλεση περίπου 23.000 έργων, με προσδιορισμένους στόχους, χρονοδιαγράμματα και προϋπολογισμό. Οι αναληφθείσες νομικές δεσμεύσεις ανέρχονται στο 67% των πόρων της δημόσιας δαπάνης του ΚΠΣ ενώ έχει απορροφηθεί το 44% των πόρων της δημόσιας δαπάνης του ΚΠΣ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.