ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνεργασία ΣΕΒ με ΕΣΕΕ

15:52 - 21 Ιουν 2006 | Οικονομία
Τη συνεργασία της διοίκησης και των μελών του ΣΕΒ με τη διοίκηση και τα μέλη της ΕΣΕΕ και με στόχο την ανάληψη κοινών δράσεων συζήτησαν, στα γραφεία της ΕΣΕΕ, εκπρόσωποι των προεδρείων των δύο οργανώσεων, με επικεφαλής τους προέδρους κ.κ.: Δημήτρη Αρμενάκη και Δημήτρη Δασκαλόπουλο.



Η συνάντηση αυτή εντάσσεται στην ευρύτερη επιδίωξη του ΣΕΒ για τη δημιουργία μόνιμων καναλιών επικοινωνίας με όλους τους κοινωνικούς εταίρους, τις άλλες εργοδοτικές οργανώσεις και τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών με στόχο την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών.

Ιδιαίτερα απασχόλησαν τους συνομιλητές θέματα, όπως η βελτίωση, μέσω της απλοποίησης και κωδικοποίησης, του νομοθετικού περιβάλλοντος που διέπει το επιχειρείν, η μείωση των επιπτώσεων της πολυνομίας και της γραφειοκρατίας στην ανταγωνιστικότητα, καθώς και η ορθολογική διαχείριση των πόρων που διαθέτουν οι δυνάμεις της παραγωγής για το κοινωνικό κράτος.

«Στη σύγχρονη πρακτική, οι κοινωνικοί εταίροι δεν είναι διεκδικητικές ομάδες αλλά συν-διαχειριστές και συν-διαμορφωτές της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής», τόνισε σχετικά ο Πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν επίσης ότι, η σύγχρονη αντίληψη για το εμπόριο και τη βιομηχανία απαιτεί από την κάθε επιχείρηση αυξημένη κοινωνική ευθύνη έναντι των εργαζομένων, έναντι των καταναλωτών, έναντι των πολιτών. Ο αυτονόητα σημαντικός ρόλος της επιχειρηματικής δράσης προκύπτει από το γεγονός, ότι παράγει μέρισμα για το κοινωνικό σύνολο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.