ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΠΑΣΟΚ: Ελλειψη ιδεών στο Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς 2007 - 2013

22:15 - 21 Ιουν 2006 | Οικονομία
Αόριστους και γενικόλογους χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ τους στρατηγικούς στόχους του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Στήριξης (ΕΣΠΑ 2007 - 2013) ή αλλιώς Δ΄ ΚΠΣ.

Με ανακοίνωσή της, η υπεύθυνη του Τομέα Οικονομίας του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Βάσω Παπανδρέου, σημειώνει ότι «τα υπουργεία και οι περιφέρειες καλούνται να εκπονήσουν προγράμματα μέχρι τα τέλη Ιουλίου με βάση αυτές τις γενικολογίες, καθώς και με κείμενο που θα διανεμηθεί προς τα τέλη Ιουνίου».

Επιπλέον, η ίδια τονίζει ότι η μείωση του αριθμού των προγραμμάτων αποτελεί «ως συνήθως, επικοινωνιακό τρικ της Κυβέρνησης». Σύμφωνα με την κα Παπανδρέου, τα τομεακά προγράμματα μειώνονται από 11 σε 6, όμως δύο προγράμματα της Αγροτικής Ανάπτυξης και της Αλιείας, σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς, τίθενται εκτός ΕΣΠΑ.

Ετσι, «επιχειρείται μία συγχώνευση στους τομείς των μεταφορών και των ανθρωπίνων πόρων για να προσεγγίσουμε τον δήθεν μαγικό αριθμό των έξι τομεακών προγραμμάτων που προτείνει η κυβέρνηση. Όμως, εξαιτίας τριβών μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε περισσότερα προγράμματα. Ήδη στην εγκύκλιο που διένειμαν προβλέπεται η δυνατότητα για τρία προγράμματα όσον αφορά το Κοινωνικό Ταμείο και δύο σχετικά με τις μεταφορές».

Τέλος, η κα Παπανδρέου υποστηρίζει ότι σοβαρό ζήτημα ανακύπτει με τις επιλογές χρηματοδότησης της Κυβέρνησης στα Περιφερειακά Προγράμματα, καθώς, σύμφωνα με εγκύκλιο, πρόκειται να διατεθεί σε αυτά μόνο το 39% των πόρων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.