ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εγγύηση δημοσίου για δάνεια στις εταιρείες των Σερρών

16:15 - 26 Μαϊ 2006 | Οικονομία
Απόφαση με την οποία παρέχεται η εγγύηση του Δημοσίου προς τις τράπεζες, για δάνεια κεφαλαίων κίνησης που θα χορηγηθούν από 01-01-2006 έως 31-12-2006 σε επιχειρήσεις που λειτουργούν στο νομό Σερρών, υπέγραψε ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Πέτρος Δούκας, στο πλαίσιο ενίσχυσης της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Με την απόφαση τίθενται και οι προϋποθέσεις για την χορήγηση από τις τράπεζες δανείων κεφαλαίων κίνησης οι οποίες ορίζονται ως εξής:
• Εκπόνηση μελέτης βιωσιμότητας της υποψήφιας για τη δανειοδότηση με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου επιχείρησης, η οποία θα αξιολογείται από το Δ΄ Τμήμα της 25ης Διεύθυνσης του Γ.Λ.Κ.
• Λήψη εμπραγμάτων εξασφαλίσεων των οποίων η επάρκεια θα αξιολογείται από το Δ΄ Τμήμα της 25ης Διεύθυνσης του Γ.Λ.Κ. συσχετιζόμενη με τα στοιχεία της βιωσιμότητας της εταιρείας.
• Η εγγύηση που θα δοθεί να μην υπερβαίνει το 80% του ποσού του δανείου και μέχρι του ποσού των 300.000 ευρώ.
• Το ποσό αυτό θα αποτελέσει ένα κεφάλαιο κίνησης πενταετούς διάρκειας εξοφλούμενο σε εξαμηνιαίες τοκοχρεολυτικές δόσεις με το εκάστοτε ισχύον επιτόκιο της αγοράς (το επιτόκιο της συγκεκριμένης μορφής χρηματοδότησης από τα πιστωτικά ιδρύματα).
• Το δάνειο θα καθίσταται ληξιπρόθεσμο και απαιτητό, όταν θα έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες δύο ολόκληρες τοκοχρεολυτικές δόσεις. Οι δαπάνες που προκύπτουν από την εφαρμογή της συγκεκριμένης απόφασης θα ανέλθουν στο ποσό των 25.000.000 ευρώ, σε περίπτωση κατάπτωσης των εγγυήσεων του Δημοσίου, θα καλυφθούν από ειδικό λογαριασμό του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις δύνανται να υποβάλλουν αιτήσεις στα πιστωτικά ιδρύματα έως 31/12/2006.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.