ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΣΕΕ: "Ένα βήμα μπρος, δύο πίσω το νέο φορολογικό νομοσχέδιο"

12:52 - 31 Ιαν 2011 | Οικονομία
«Το φορολογικό νομοσχέδιο Νο5 στα πλαίσια του Μνημονίου Νο4 κάνει δώρα σε λίγους και δοκιμάζει τα όρια της αντοχής των πολλών" επισημαίνει σε δήλωση του ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης σχετικά με το προσχέδιο Νόμου για το Φορολογικό.

Σύμφωνα με τον κ. Κορκίδη το προσχέδιο νόμου για το φορολογικό καταδεικνύει τις παλινδρομήσεις του Υπουργείου Οικονομικών με την τακτική «ένα βήμα μπρος δύο βήματα πίσω», την οποία επέλεξε, για να διαχειριστεί την πέμπτη κατά σειρά φορολογική ανατροπή σε διάστημα λιγότερο του ενός έτους. Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ θεωρεί ότι το αποτέλεσμα της διαβούλευσης για το φορολογικό δεν δίνει λύσεις στο οξύτατο πρόβλημα της φοροδιαφυγής, αλλά αντίθετα διαμορφώνει ένα «πλαίσιο τιμωρίας» με ενέχυρο την ελευθερία των φορολογούμενων, ενώ δημιουργεί νέες «γκρίζες ζώνες» στους ελέγχους.

Η ΕΣΕΕ επιμένει ότι βασικός στόχος της φορολογικής μεταρρύθμισης δεν θα έπρεπε να είναι το «στέγνωμα» της αγοράς από ρευστότητα, ούτε η «φοροφυλάκιση» των Μμε εμπόρων, αλλά να καλλιεργηθεί η επιβράβευση των συνεπών και ενήμερων φορολογούμενων, οι οποίοι ταυτόχρονα εκτελούν χρέη φοροεισπράκτορα και χρηματοδότη.

Eπίσης, η ΕΣΕΕ κρίνει ότι το νέο φορολογικό νομοσχέδιο επαναφέρει στην καθημερινότητα των πολιτών τον «φορολογικό εκβιασμό» και ενισχύει την «οικονομική βία», αφού αντί να έχει στο στόχαστρό του τη δύσκολη σύλληψη της φοροδιαφυγής των αδήλωτων εισοδημάτων ύψους 12 δις., επιλέγει την εύκολη σύλληψη χιλιάδων «φοροφουκαράδων».

Τελευταία τροποποίηση στις 12:57 - 31 Ιαν 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.