ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κρούει τον κινδύνου για τις μικρές επιχειρήσεις το ΒΕΑ

14:12 - 15 Φεβ 2011 | Οικονομία
Μεγάλο μέρος της ανεργίας από τα «λουκέτα» δεν αποτυπώνεται στους δείκτες υποστηρίζει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας, κρούωντας τον κώδωνα του κινδύνου για τις μικρές επιχειρήσεις.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, τα συμπεράσματα (από πρόσφατη έρευνα ΓΣΕΒΕΕ και από στοιχεία των Μητρώων των Βιοτεχνικών Επιμελητηρίων της χώρας κλπ) συγκλίνουν με βεβαιότητα στο γεγονός ότι οι μικρότερες επιχειρήσεις έχουν δεχθεί το μεγαλύτερο πλήγμα της κρίσης.

Η απώλεια θέσεων απασχόλησης από φορείς και συμβοηθούντα άτομα οικογενειακών επιχειρήσεων, αποτελούν σοβαρό κεφάλαιο για την ανεργία και δεν υπολογίζεται στους δείκτες, υπογραμμίζει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο και επισημαίνει την ανάγκη διάθεσης διακριτών κεφαλαίων για αναπτυξιακές δράσεις των μικρότερων επιχειρήσεων με επιτόκια που θα ανταποκρίνονται στις δυνατότητες των επιχειρήσεων αυτού του μεγέθους καθώς και διαμόρφωσης μέτρων που θα συμβάλλουν στην επιβίωσή τους την κρίσιμη αυτή περίοδο.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Επιμελητήριο, επιβάλλεται η άμεση εξόφληση των υποχρεώσεων Δημοσίου, ΟΤΑ κ.λπ. προς τις επιχειρήσεις και ο συμψηφισμός του ΦΠΑ ιδιαίτερα την κρίσιμη αυτή περίοδο όπου -όπως επισημαίνεται- η έλλειψη ρευστότητας αποδεικνύεται το σοβαρότερο πρόβλημα για το βιοτεχνικό κόσμο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.