ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεδομένη η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, σύμφωνα με τις γερμανικές τράπεζες

13:08 - 18 Φεβ 2011 | Οικονομία
Η Ελλάδα δεν θα αντιμετωπίσει τα προβλήματά της χωρίς αναδιάρθρωση του χρέους της εκτιμά ο Ομοσπονδιακός Σύνδεσμος γερμανικών Τραπεζών (BdB).

Με αυτή την αφετηρία προτείνει μάλιστα στα επικείμενa stress tests να συμπεριληφθούν και τα κρατικά ομόλογα που έχουν στα βιβλία τους οι τράπεζες, όπως γράφει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα Financial Times Deutschland (FTD). Αυτό θα σήμαινε ότι, σε αντίθεση με τα τεστ του 2010, θα τεθεί στα σχέδια επί χάρτου και η εκδοχή αναδιάρθρωσης του χρέους μιας χώρας της ΕΕ.

Σύμφωνα με την FTD ο πρόεδρος του Συνδέσμου γερμανικών τραπεζών "ΒdB" Αντρέας Σμιτς είπε την Πέμπτη στις Βρυξέλλες ότι η αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας φαίνεται αναπότρεπτη, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να παραβλέψει κανείς πως τα ελληνικά ομόλογα στην αγορά βρίσκονται περίπου στο 70% της ονομαστικής τους αξίας. Πάντως δεν περιμένει κάτι τέτοιο πριν το 2013, όταν θα τεθεί σε λειτουργία ο μόνιμος μηχανισμός σταθερότητας του ευρώ. Ο κ. Σμιτς εμφανίστηκε καθησυχαστικός για τις συνέπειες μιας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους εκτιμώντας ότι δεν θα οδηγούσε σε κατάρρευση του γερμανικού τραπεζικού συστήματος, ούτε μεμονωμένης τράπεζας.


Τελευταία τροποποίηση στις 13:57 - 18 Φεβ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.