ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κουσελάς: Οι τράπεζες θα αποφασίσουν τους όρους των συνεργιών τους

21:42 - 21 Φεβ 2011 | Οικονομία
"Στη συγκυρία που βρισκόμαστε, πιστεύω ότι το ίδιο το τραπεζικό σύστημα θα πρέπει να επιδιώξει να αναδιαταχθεί. Θα πρέπει, πάνω απ' όλα, να επιδιώξει να ανταποκριθεί στη συγκυρία.
Να δώσει, τη δυνατότητα χορήγησης αυξημένης ρευστότητας για τις ανάγκες της αγοράς και, παράλληλα, να στηρίξει τις προσπάθειες για την ανάπτυξη της χώρας και την έξοδό της από την κρίση", ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς, σε συνέντευξη του στο ραδιοφωνικό σταθμό ΡΑΔΙΟ 9, κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στο θέμα Εθνικής Τράπεζας και Alpha Bank.

Πιστεύω, είπε μεταξύ άλλων ο κ.Κουσελάς, "ότι οι συζητήσεις που γίνονται στην κατεύθυνση της δημιουργίας μιας μεγάλης, ισχυρής τράπεζας που θα έχει τη δυνατότητα να βγει στη διατραπεζική αγορά και να πάρει αυτή τη ρευστότητα προκειμένου, με τη σειρά της, να τη διαθέσει, είναι σε σωστή κατεύθυνση".

"Εμείς, -άλλωστε το δήλωσε και ο υπουργός Οικονομικών - ενθαρρύνουμε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες. Δεν υπεισερχόμεθα, βέβαια, στις λεπτομέρειες. Με ποιους όρους και με ποιες προϋποθέσεις πρέπει να προχωρήσει αυτή η διαδικασία, είναι ζήτημα που αφορά κυρίαρχα τις δύο τράπεζες και τους μετόχους τους", πρόσθεσε ο υφυπουργός Οικονομικών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.