ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μείωση του φόρου στα καύσιμα ζητά η ΟΒΕ

12:16 - 01 Μαρ 2011 | Οικονομία
Την άμεση και δραστική μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης των καυσίμων και την ανάκληση της εξαγγελίας για εξίσωση, από 15/10/2011, του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης ζητά η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος προκειμένου να αντιμετωπισθεί η νέα εκτόξευση των τιμών το τελευταίο διάστημα.

"Σε μια περίοδο βαθιάς κρίσης και εισοδηματικής αφαίμαξης των Ελλήνων, είναι απαράδεκτο να διατηρούνται οι φόροι σε επίπεδα που κάνουν τα καύσιμα της χώρας μας απλησίαστα και τα ακριβότερα της Ευρώπης", αναφέρει η ΟΒΕ.

Σχετικά με την αποκάλυψη ενός ακόμη πρατηρίου με "πειραγμένες αντλίες" από το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, η ΟΒΕ τονίζει εξάλλου την ανάγκη να παταχθούν τα φαινόμενα αυτά στον κλάδο με λήψη ριζικών μέτρων. "Ωστόσο, προσθέτει, παρά την αποκάλυψη της περίπτωσης αντί να επιβληθεί σφράγιση του πρατηρίου οι αρμόδιες υπηρεσίες που αδειοδοτούν και ανακαλούν τις άδειες λειτουργίας, είχαν "κολλήσει" στα γρανάζια της ασυνεννοησίας και της γραφειοκρατίας με αποτέλεσμα το πρατήριο μέχρι και τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου συνέχιζε να λειτουργεί κανονικά".

Στο μεταξύ, 24ωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι ιδιοκτήτες ΔΧ βυτιοφόρων της Αττικής που διαμαρτύρονται για τη μείωση των κομίστρων από τις εταιρίες εμπορίας καυσίμων. Η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών δηλώνει συμπαράσταση στους βυτιοφορείς οι οποίοι, όπως αναφέρει, "εμμέσως εξωθούνται και εκβιάζονται να καλύπτουν το κόστος με ελλιπείς παραδόσεις καυσίμων προς τα πρατήρια και καταναλωτές κάτι που είναι απαράδεκτο και παράνομο".


Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.