ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπ. Εσωτερικών: "Κανονικά πληρώνουν τους μισθούς οι δήμοι"

15:27 - 04 Μαρ 2011 | Οικονομία
«Η μισθοδοσία του προσωπικού των Δήμων καταβάλλεται κανονικά», τονίζει ο υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γεώργιος Ντόλιος απαντώντας σε ερώτηση από τον βουλευτή της ΝΔ Θεόδωρο Καράογλου για τα τεράστια οικονομικά προβλήματα στους νέους δήμους Θεσσαλονίκης.

Ο υφυπουργός υπογραμμίζει ότι για την αντιμετώπιση των ελλειμμάτων των δήμων, ο "Καλλικράτης" προβλέπει μηχανισμούς που θα οδηγήσουν στην οικονομική τους εξυγίανση, όπως είναι η διενέργεια ελέγχου ακριβείας των ιδίων πόρων των ΟΤΑ, η απαγόρευση δανεισμού για λειτουργικές δαπάνες, ο έλεγχος προϋπολογισμού των δήμων από Ελεγκτή Νομιμότητας και η υποχρέωση αναμόρφωσής τους αν διαπιστωθούν ασυμβατότητες μεταξύ δαπανών ή εσόδων. Επιπλέον, ο υφυπουργός Εσωτερικών, επισημαίνει ότι για τους υπερχρεωμένους δήμους προβλέπεται η διαδικασία ένταξής τους σε ειδικό πρόγραμμα εξυγίανσης, η οποία συνεπάγεται δέσμη μέτρων και πρόσβαση στο Λογαριασμό Εξυγίανσης. Όσον αφορά τους πόρους που θα αποδοθούν το 2011 στην Τοπική Αυτοδιοίκηση α΄ βαθμού από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, ο υφυπουργός Εσωτερικών διαβεβαιώνει ότι «θα είναι αυξημένοι έναντι αυτών που συνολικά διατέθηκαν το 2010, συνυπολογιζομένων των ποσών που αφορούν τις μεταβιβαζόμενες αρμοδιότητες.

Ο βουλευτής της ΝΔ Θεόδωρος Καράογλου που είχε απευθύνει ερώτηση στην κυβέρνηση, κάνει λόγο για τεράστια οικονομικά προβλήματα στους Καλλικρατικούς δήμους Θεσσαλονίκης και έλλειψη κονδυλίων.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:30 - 04 Μαρ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.