ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπεγράφη η απόφαση για το νέο ωράριο των δημοσίων υπαλλήλων

21:31 - 28 Ιουν 2006 | Οικονομία
Ιδιο ωράριο καλοκαίρι και χειμώνα θα έχουν από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο οι δημόσιοι υπάλληλοι, μετά την υπογραφή της σχετικής απόφασης από τον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο την Τετάρτη και την αποστολή της εγκυκλίου εφαρμογής της, προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Συγκεκριμένα, το ωράριο θα είναι 09:00-15:00, ενώ οι υπάλληλοι θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στα ωράρια 07:30-15:00 και 09:00-16:30. Αυτά θα ισχύουν από 1ης Σεπτεμβρίου 2006.

Όπως αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση από τον κ. Παυλόπουλο, αφορμή για την καθιέρωση του νέου ωραρίου αποτέλεσαν η ανάγκη εξυπηρέτησης των πολιτών, η εναρμόνιση της λειτουργίας των υπηρεσιών με εκείνη των ευρωπαϊκών χωρών, καθώς και η διευκόλυνση των υπαλλήλων με οικογενειακές υποχρεώσεις.

Οι υπάλληλοι με δήλωσή τους που θα υποβάλλουν το πρώτο δεκαπενθήμερο Ιουνίου κάθε έτους, θα δηλώσουν το ωράριο το οποίο επιθυμούν να ακολουθήσουν και η δήλωσή τους αυτή είναι «ανέκλητη».

Σύμφωνα με το υπουργείο, ο λόγος της επιλογής ωραρίου προσέλευσης είναι η αποφυγή προβλημάτων που σχετίζονται με την οικογενειακή κατάσταση των υπαλλήλων, όπως για παράδειγμα το ωράριο λειτουργίας των σχολείων, βρεφονηπιακών σταθμών κ.λπ..
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.