ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αποφασίστηκε η ίδρυση Ινστιτούτου Ναυτικής Κατάρτισης και Επιμόρφωσης

22:55 - 28 Ιουν 2006 | Οικονομία
Την ίδρυση Ινστιτούτου Ναυτικής Κατάρτισης και Επιμόρφωσης αποφάσισαν την Τετάρτη ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλης Κεφαλογιάννης και ο υπουργός Απασχόλησης Σάββας Τσιτουρίδης, στο πλαίσιο της προσπάθειας αντιμετώπισης της ανεργίας των ναυτικών.

Τα δύο υπουργεία θα υλοποιήσουν προγράμματα κατάρτισης ανέργων ναυτικών όλων των ειδικοτήτων, με κεντρικό στόχο τη διαρκή εκπαίδευση τους, που θα τους καταστήσει ανταγωνιστικούς στο νέο σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον.

Η νομοθετική ρύθμιση θα κατατεθεί στη Βουλή στο αμέσως επόμενο διάστημα. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η δράση αυτή έρχεται να καλύψει ένα σημαντικό κενό αναφορικά με την αντιμετώπιση της ανεργίας των κατωτέρων πληρωμάτων.

Το υπό ίδρυση Ινστιτούτο Ναυτικής Κατάρτισης, θα είναι και ο τελικός δικαιούχος για δράσεις κατάρτισης ανέργων ναυτικών, ναυτιλιακών και λιμενικών ειδικοτήτων. Σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς σχεδιασμού, θα υλοποιήσει δράσεις κατάρτισης με την ολοκλήρωση των οποίων το μεγαλύτερο ποσοστό των συμμετεχόντων θα έχει όλα τα αναγκαία εφόδια και δεξιότητες για να επιστρέψει με επιτυχία στην αγορά εργασίας.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το υπό ίδρυση Ινστιτούτο θα έχει εξασφαλισμένους πόρους για τη βιωσιμότητά του, χωρίς την παραπέρα επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού, ενώ θα στελεχωθεί από εξειδικευμένους τεχνοκράτες και επιστήμονες στον τομέα της κατάρτισης.

Με τη δημιουργία και την υλοποίηση προγραμμάτων επιδοτούμενης κατάρτισης και επιμόρφωσης ναυτικών, όλων των ειδικοτήτων, επιδιώκεται:

- Η αναβάθμιση της ποιότητας των στελεχών του Εμπορικού μας Ναυτικού

- Η βελτίωση του επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών του Ελληνικού ναυτεργατικού δυναμικού

- Η εξασφάλιση μεγαλύτερων δυνατοτήτων απασχόλησης των Ελλήνων ναυτικών τόσο στον Ελληνικό όσο και στον Ελληνόκτητο Εμπορικό Στόλο

- Η αντιστάθμιση του υψηλότερου κόστους εργασίας των Ελλήνων Ναυτικών (σε σχέση με ναυτικούς τρίτων χωρών) με την παροχή από αυτούς υψηλότερου επιπέδου ποιοτικών υπηρεσιών

- Η συνεχής προσαρμογή στις εκάστοτε ανάγκες της αγοράς ναυτικής εργασίας, μέσω εξειδικευμένου φορέα που θα παρακολουθεί τις εξελίξεις.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.